Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο RouteLab στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άνοιξαν στις 10 το πρωί του Σαββάτου οι πόρτες του 1ου RouteLab! Στάση του η Καλαμάτα και το Μέγαρο Χορού. Πλήθος κόσμου, φοιτητές, εκπρόσωποι φορέων, άνθρωποι της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας έφθασαν να παρακολουθήσουν από κοντά αυτήν την ιδιαίτερη συνάντηση καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, νέων ιδεών και γόνιμου διαλόγου!

[iframe width=”789″ height=”444″ src=”https://www.youtube.com/embed/moSMoBIfAbg” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Το studio του Μεγάρου Χορού γέμισε από τα πρώτα λεπτά! Η ομάδα του RouteLab τους υποδέχτηκε όλους με φιλόξενο χαμόγελο, διάθεση και ενέργεια για μια ημέρα γεμάτη νέες ιδέες, καινοτόμες προτάσεις, δυναμικές προσωπικές ιστορίες που μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και όρεξη για γόνιμο διάλογο με σκοπό να επανακαθορίσει τις προοπτικές και τα όρια της τοπικής οικονομίας.

routelab2

9 ομιλητές από τη σκηνή του 1ου RouteLab είναι έτοιμοι να μοιραστούν με το κοινό τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας, με σκοπό να εμπνεύσουν κι άλλους να κάνουν το βήμα, να τολμήσουν και να επιχειρήσουν. Πώς φτιάχνεις τον πρώτο συνεργατικό χώρο για την ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας; Τα φύλλα ελιάς να μετατρέπονται σε ανακυκλώσιμο υλικό μέσω Κοιν.Σεπ. είναι μια ιδέα που εύκολα μπορεί να προκύψει; Πόση προσπάθεια χρειάζεται για να μεταλαμπαδεύσεις σε φοιτητές τη διάθεση να γίνουν καινοτόμοι επιχειρηματίες; Τι εμπόδια συναντά κάποιος που ανακαλύπτει νέους τρόπους για την ανίχνευση μιας σοβαρής ασθένειας;

routelabn

Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και δεν είναι τα μόνο. Οι συμμετέχοντες στο RouteLab θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σταθερούς πυλώνες της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας που βοηθούν στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών, αλλά και να γίνουν συμμέτοχοι σε έναν γόνιμο διάλογο για το πως μπορεί να επαναπροσαρμοστούν οι δυνατότητες μιας τοπικής οικονομίας που κρύβει μέσα της ισχυρές δυνάμεις για άνθιση και εξωστρέφεια.

routelab3

Στο Forum που ακολούθησε κατέθεσαν τις απόψεις τους ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κ. Δήμας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάικος,  η κα Ρούλα Μπαχταλιά  και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Μεσσηνίας και Αχαΐας κ.κ. Ξυγκώρος και ο κ. Μαρλαφέκας με συντονιστή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα.

routelab

Το πρώτο RouteLab γίνεται πραγματικότητα με τη συνεργασία 6 ισχυρών φορέων: Της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ «Αναπτυξιακή Πάρνωνα», του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των 2 μεγάλων δημοσιογραφικών οργανισμών, του Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού IONIAN TVκαι της Εφημερίδας «Ελευθερία».

  • ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • routelab
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο