Πρόεδρος της Δημοκρατίας: “Την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνο ο Οικ. Πατριάρχης”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε δηλώσεις του  από την Καλαμάτα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέστη στον εορτασμό της Πολιούχου Παναγίας Υπαπαντής, αναφέρθηκε στην οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας.

[iframe width=”650″ height=”365″ src=”https://www.youtube.com/embed/o_gvka5exP4″ frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen ]

Απευθυνόμενος στον Σεβ. Μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα δήλωσε:”Ότι έπραξα κι ότι θα πράξω στο μέλλον, όπως όλοι οι Ορθόδοξοι Έλληνες είναι οφειλόμενο χρέος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο αυτές τις δύσκολες ώρες. Την βούλησή μας, οι Ορθόδοξοι Έλληνες και η Ελλαδική Εκκλησία, να υπερασπιστούμε τον ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη, έναντι όλων των Ορθοδόξων θα πρέπει να το πράττουμε συνεχώς”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα και κατηγορηματικά δήλωσε, ότι την οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας εκφράζει μόνον ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

“Η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί βοηθό εκπληρώσεως της αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε” κατέληξε.

Να σημειωθεί, ότι για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους.

Arxon.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: «Οραματιζόμαστε τον τόπο μας, την Πελοπόννησο, σε ρόλο σημαιοφόρου»

Στην εκδήλωση του επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα: «Από την Ευρώπη των κρίσεων, στην Ευρώπη των λύσεων», παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Τετάρτη 17 Απριλίου. Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, παρουσία, ως κεντρικού ομιλητή, του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτη Σχοινά, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ρόλο της Πελοποννήσου

Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Με χαιρετισμούς εκ μέρους της κυβέρνησης και των κομμάτων,...

Νεκρός 22χρονος δικυκλιστής μετά από σφοδρή σύγκρουση με Ι.Χ στην Π.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου

Νεκρός ένας 22χρονος δικυκλιστής από την Κόρινθο. Η μηχανή...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Στα προημιτελικά ο ΑΣΤΕΡΑΣ!

Η γυναικεία ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ επικράτησε με 3-0...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο