Παρά τον αέρα και το κρύο, πλήθος κόσμου στον εορτασμό των Θεοφανείων 2020 στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο παγωμένος αέρας δεν εμπόδισε χιλιάδες πολιτών, από την Καλαμάτα και την περιοχή της, να μεταβούν στους προβλήτες του λιμένα Καλαμάτας για τον Αγιασμό των υδάτων, τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020.

Η τελετή αυτή ακολούθησε τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, καθώς και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, που τελέσθηκαν σε όλους τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

Της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας, προέστη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, αφότου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Στις ιερές τελετές σ’ αυτόν το Ναό παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, Βουλευτές και πρώην Βουλευτές του Νομού, άλλοι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού στο Ναό της Αναλήψεως, σχηματίσθηκε πομπή, στην κεφαλή της οποίας τέθηκε η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, ενώ άνδρες του Λιμενικού κρατούσαν την εικόνα της Βαπτίσεως του Χριστού. Μέσω της οδού Αναλήψεως, η πομπή κατέληξε στην προκυμαία μπροστά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Στο σκάφος «Αρχάγγελος» της Πολεμικής Αεροπορίας επιβιβάσθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. Το πλοίο έπλευσε σε μικρή απόσταση από την προκυμαία, ενώ παρέπλεε τιμητικά το περιπολικό του Λιμεναρχείου.
Οι υπόλοιποι επίσημοι προσκεκλημένοι ανέβηκαν σε υπερυψωμένη εξέδρα, που είχε τοποθετηθεί στην προκυμαία. Μπροστά από την εξέδρα πήραν θέση οι θαρραλέοι κολυμβητές που επιχείρησαν να πιάσουν το Σταυρό, 17 τον αριθμό.
Όταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έψαλε για τρίτη φορά το τροπάριο «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου Κύριε» και έριξε επίσης για τρίτη φορά το Σταυρό στο νερό, οι κολυμβητές έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το Ιερό Σύμβολο.

Το Σταυρό έπιασε – για δεύτερη συνεχόμενη φορά – ο Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος του Ιωάννη, μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου και αθλητής του πόλο και της ιστιοπλοΐας στον ΝΟΚ. Αφού τον προσέφερε στους υπολοίπους κολυμβητές για να τον ασπασθούν, τον παρέδωσε στο Μητροπολίτη, λαμβάνοντας ως δώρο ένα σταυρό.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, τιμές απέδωσε απόσπασμα από την 120 ΠΕΑ.
Τέλος, με πομπή, η Ιερή Εικόνα της Βαπτίσεως επανήλθε στο Ναό της Αναλήψεως, όπου οι τελετές ολοκληρώθηκαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο