Ιανουαρίου 04, 2020

Εργασίες αναβάθμισης σε παιδικές χαρές του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων στην Καλαμάτα

Σε προχωρημένο στάδιο οι εργασίες για την αναβάθμιση σε παιδικές χαρές του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι παρεμβάσεις ριζικής αναβάθμισης στη βόρεια παιδική χαρά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων, οι οποίες πραγματοποιούνται από την εταιρεία Παρκοτεχνική ΑΕ, στο πλαίσιο εκτέλεσης της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας».
Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ήταν 340.000 € με το ΦΠΑ και μέσω αυτής αναβαθμίσθηκε και ο φωτισμός σε 24 Παιδικές Χαρές του Δήμου Καλαμάτας. Η χρηματοδότηση προήλθε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος II» και Δημοτικούς Πόρους.
Οι εργασίες περιλαμβάνουν την ανακατασκευή της υφιστάμενης βόρειας παιδικής χαράς στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με τοποθέτηση νέων οργάνων και εξοπλισμού, ως εξής: ένα σύνθετο όργανο για νήπια σε σχήμα τρένου (κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ), ένα σύνθετο όργανο για παιδιά, μια κούνια 4 θέσεων με καθίσματα παίδων, μια κούνια 4 θέσεων με καθίσματα νηπίων, μια τραμπάλα ελατηρίου τεσσάρων θέσεων, μια τραμπάλα ελατηρίου δύο θέσεων (σε σχήμα δελφίνι), ένα παιχνίδι ελατηρίου σε σχήμα λουλούδι (κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ), ένα παιχνίδι ελατηρίου σε σχήμα αυτοκινητάκι (κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ). Πέρα αυτών, προβλέπονται στέγαστρο, βιδωμένα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, βρύση και πληροφοριακές πινακίδες, καθώς και πλαστικοποιημένο δάπεδο ασφαλείας σε όλη την επιφάνεια της παιδικής χαράς, πάχους 5 εκατοστών, πάνω σε τσιμεντένιο υπόστρωμα.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ
ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ

Ακόμη, προβλέπεται η ενίσχυση της υφιστάμενης κεντρικής παιδικής χαράς στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με τοποθέτηση μιας ξύλινης σταυρωτής τραμπάλας αιώρησης.
Τέλος, περιλαμβάνεται η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων του προγράμματος «Φιλόδημος» και στις 24 παιδικές χαρές του Δήμου, όπου έγινε παρέμβαση βελτίωσης του φωτισμού μέσω της συγκεκριμένης προμήθειας, στο πλαίσιο της οποίας τοποθετήθηκαν νέοι ιστοί και φωτιστικά σώματα.
Με περαιτέρω παρέμβαση, στη βόρεια Παιδική Χαρά του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων εγκαθίσταται νέα περίφραξη με μεταλλικό σκελετό και ξύλινα κάθετα στοιχεία.Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia