Σε φάση υλοποίησης η αδελφοποίηση Καλαμάτας και Lowell των ΗΠΑ

Δεκεμβρίου 30, 2019
Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η αδελφοποίηση Καλαμάτας και Lowell, πόλης που βρίσκεται στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ και αποτελεί κέντρο μιας περιοχής 700.000 ατόμων, μετά τις σχετικές ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και την επικοινωνία,

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, που είχε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και άλλοι αιρετοί και φίλοι των δύο Δήμων με το Δήμαρχο του Lowell, William Samaras (ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας) και με πρώην συνεργάτη του, ο οποίος πλέον είναι γραμματέας του πολιτειακού γερουσιαστή Ed Kennedy, καθώς και με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλη Καυκά και άλλα στελέχη ελληνοαμερικανικών σωματείων.
Η αδελφοποίηση προγραμματίζεται να γίνει στις 23 Απριλίου 2020 στο Lowell και θα ακολουθήσει επίσκεψη αντιπροσωπείας από την αμερικανική πόλη στην Καλαμάτα, την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου του επομένου έτους.
Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε προς τους συνομιλητές του στο Lowell τα εξής:
«Καλησπέρα και χρόνια πολλά κ. Δήμαρχε και αγαπητοί σύμβουλοι από την όμορφη Καλαμάτα!
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον αξιότιμο Δήμαρχο του Lowell κ. Ουίλιαμ Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλη Καυκά, για τις ενέργειες και την υποστήριξη της πρότασης αδελφοποίησης του Lowell και της Καλαμάτας. Η αδελφοποίηση των δύο πόλεων έγινε αποδεκτή με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό από το Δημοτικό μας Συμβούλιο, το οποίο ενέκρινε τη διαδικασία ομόφωνα, ενώ λάβαμε ήδη και τη σχετική έγκριση από την αρμόδια Διυπουργική επιτροπή.
Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαστε πλέον έτοιμοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία της αδελφοποίησης, η οποία σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει με την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Καλαμάτας στο Lowell, τον Απρίλιο, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ανταπόδοση της επίσκεψης από την αντιπροσωπεία του Lowell στην Καλαμάτα.
Η Καλαμάτα είναι πόλη του αθλητισμού, του χορού, της γαστρονομίας, του πολιτισμού και της Ιστορίας.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από εδώ ξεκίνησε ο αγώνας για την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1821.
Η Καλαμάτα είναι μια πόλη διαρκώς αναπτυσσόμενη, με αντικειμενικά πλεονεκτήματα και πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, διαθέτει φυσική ομορφιά συνδυάζοντας το βουνό Ταΰγετος με το υπέροχο παραλιακό μέτωπο μήκους 5 χλμ., το οποίο αποτελεί μέρος του αστικού ιστού και είναι ίσως από τις ελάχιστες αστικές παραλίες, που πιστοποιημένα διαθέτουν καθαρά και ασφαλή ύδατα για κολύμβηση! Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τον επισκέπτη, παρέχοντας πολλαπλές επιλογές δραστηριοτήτων και διασκέδασης. Διαθέτει λιμάνι, διεθνές αεροδρόμιο και νέο αυτοκινητόδρομο, που τη συνδέει με ασφάλεια και ταχύτητα με την Αθήνα.
Η αδελφοποίηση, πέρα από τον συναισθηματικό χαρακτήρα που έχει για όλους μας λόγω της έντονης παρουσίας της ελληνικής κοινότητας στην περιοχή σας, ευελπιστούμε ότι θα προωθήσει τη μεταξύ μας συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, του τουρισμού και του εμπορίου.
Μέσω της αδελφοποίησης των πόλεών μας εκδηλώνουμε με υπευθυνότητα την κοινή μας βούληση να συνεργαστούμε, με πνεύμα αδελφοσύνης και αλληλεγγύης, σε μια σειρά θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και, παράλληλα, ευελπιστούμε ότι θα επιτύχουμε την πολλαπλή διασύνδεση μεταξύ των πολιτών μας, δημιουργώντας έτσι κλίμα φιλίας, ανάπτυξης και συνεργασίας.
Σας εύχομαι χρόνια πολλά και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο νέος χρόνος που πλησιάζει, θα αποτελέσει για όλους μας την απαρχή μιας πολύτιμης και αποδοτικής συνεργασίας».
Ανάλογη βούληση εκφράσθηκε και από πλευράς του Lowell. Συμφωνήθηκε να συσταθεί από πλευράς του Δήμου Καλαμάτας μια επιτροπή ολιγομελής και ευέλικτη, που θα αντιμετωπίσει τα πρακτικά ζητήματα σχετικά με την αδελφοποίηση και τη συνεργασία. Εντός του Ιανουαρίου, θα ακολουθήσει έτερη τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων διαφόρων τομέων της ζωής και της επαγγελματικής δραστηριότητας στο Lowell για εξειδίκευση της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας σε επιμέρους τομείς. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούλησή τους για απτά οφέλη από την αδελφοποίηση και για εξακολούθηση της συνεργασίας σε βάθος χρόνου.

Προσθήκη σχολίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 • 04 Αυγ

  ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ ΑΓΓΙΩΑΝΝΑΣ

  ΤΡΙΠΟΛΗ | Σεχιώτη Τάσου 22

  08:30 - 08:30 (Επόμ.), τηλ.: 2710223636

 • 04 Αυγ

  ΜΠΕΣΣΗ Ε. - ΜΠΕΣΣΗ Β.

  ΚΑΛΑΜΑΤΑ | Ναυαρίνου 29

  08:00 - 14:00 & 17:30 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2721082575

 • 04 Αυγ

  ΜΕΛΛΟΥ Ο. - ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Δ.

  ΝΑΥΠΛΙΟ | Άργους 38Α

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2752022820

 • 04 Αυγ

  ΚΑΝΕΛΛΗ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

  ΣΠΑΡΤΗ | Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 57

  08:00 - 08:00 (Επόμ.), τηλ.: 2731089409

 • 04 Αυγ

  ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΑΝΘΗ

  ΚΟΡΙΝΘΟΣ | Εθνικής Αντίστασης 62

  08:00 - 14:00 17:30 - 08:00 (Επ.), τηλ.: 2741081302

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia