Καλαμάτα: Χριστούγεννα 2019 με νέο στολισμό και διαγωνισμούς καλύτερης βιτρίνας και καλύτερου δέντρου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τη συμμετοχικότητα στην προετοιμασία της Καλαμάτας για τα Χριστούγεννα, όσον αφορά στο στολισμό, προωθεί ο Δήμος Καλαμάτας, γι’ αυτό και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας διοργανώνει διαγωνισμό για την καλύτερη βιτρίνα.

 Επίσης, οι μαθητές των σχολείων θα διαγωνισθούν για το καλύτερο Χριστουγεννιάτικό δέντρο. Πέραν αυτών, αναβαθμίζεται ο στολισμός σε κοινόχρηστους χώρους.
Σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε σχετικά τα εξής:
«Οι προετοιμασίες του Δήμου Καλαμάτας εν όψει των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων συνεχίζονται εντατικά. Έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται το αποτέλεσμα, νομίζω, με επιμέλεια του Παναγιώτη Λαμπρινίδη και τον ευχαριστώ πολύ για το λόγο αυτό.
Φέτος ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός θα χαρακτηριστεί από συμμετοχικότητα, καθώς ξεκινάμε διαγωνιστικές διαδικασίες για την καλύτερη βιτρίνα στην πόλη, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Αρμόδια επιτροπή θα βραβεύσει την καλύτερη βιτρίνα. Επίσης, θα γίνουν διαγωνιστικές διαδικασίες στα σχόλια για το καλύτερο δέντρο.
Ο στολισμός της πόλης έχει χωριστεί σε τρεις τομείς:
Α) Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, όπου θα έχουμε το δέντρο, το οποίο θα αλλάξει εικόνα καθώς θα μπουν ρομποτικά συστήματα φωτισμού σε αυτό. Θα υπάρχει το καρουζέλ, τα σπιτάκια και οτιδήποτε άλλο μπαίνει στην Πλατεία. Στην περιοχή μπροστά στα δικαστήρια θα υπάρχει το τρενάκι.
Β) Θα υπάρχει διαφορετικός στολισμός στο λιμάνι, όπου εκεί θα έχουμε το καράβι.
Γ) Στο Ιστορικό Κέντρο θα υπάρχει η Χριστουγεννιάτικη μπάλα, που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να φωτογραφίζονται εκεί, καθώς θα είναι γραμμένο πάνω στην μπάλα το όνομα Καλαμάτα.
Συγχρόνως, ενισχύουμε το στολισμό σε όλες τις γειτονιές και όλα τα χωριά του Δήμου μας. Είμαστε σίγουροι ότι φέτος, από πλευράς στολισμού, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά».
Σημειώνεται ότι η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.
Ο Διευθυντής του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Λαμπρινίδης προσέθεσε πως η επιβράβευση για το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε σχολείο θα είναι «ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Εικαστικό Σχολείο για τη δημιουργία κεραμικών έργων». Ανέφερε ακόμη ότι «καινούργιες κατασκευές θα δείτε στο Ιστορικό Κέντρο και στο λιμάνι» και ζήτησε «κάθε πολίτης της Καλαμάτας να φροντίσει λίγο τον προσωπικό του χώρο, το μπαλκόνι του, το σπίτι του, το μαγαζί του. Με ένα μικρό κόστος, το οποίο μπορεί να είναι 10-15 ευρώ, μπορεί να πάρει κάποιος μερικά φώτα. Φανταστείτε πόσο αλλάζει η πόλη όταν ο καθένας στολίσει το μπαλκόνι του».
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΚΕ «Φάρις» Παντελής Δρούγας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του Δήμου Καλαμάτας για τη συνέχεια, γνωστοποιώντας ότι σκοπός είναι «του χρόνου να δρομολογήσουμε τα πράγματα και να πάμε σε ένα Χριστουγεννιάτικο πάρκο».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας Τρίπολης 40 lads

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε χθες το 2ο Φεστιβάλ Κωμωδίας...

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο