Ανοιχτή πρόσκληση στην εικαστική δράση «Τέχνη στην πόλη μου» – Τα “ΚΑΦΑΟ” μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης

O Εικαστικός Τομέας της ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας εμπνεόμενος από τις εικαστικές δράσεις και άλλων δήμων της Ελλάδας και του εξωτερικού απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων στο δημόσιο χώρο της πόλης, αξιοποιώντας την επιφάνεια των ΚΑΦΑΟ (κουτιών του ΟΤΕ) που βρίσκονται στην περιοχή του κέντρου της Καλαμάτας και της παραλιακής οδού Ναυαρίνου.

Στο πλαίσιο του διαρκούς προγράμματος του Τομέα Εικαστικών «Τέχνη στην πόλη μου», τα ΚΑΦΑΟ μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης.

Τα ΚΑΦΑΟ, ή αλλιώς διανεμητές ρεύματος/τηλεφωνίας, είναι τα μονόχρωμα συνήθως γκρι ‘κουτιά’ που βρίσκονται στην άκρη των πεζοδρομίων και στεγάζουν αμέτρητα καλώδια. Μπορούμε να φανταστούμε τα ΚΑΦΑΟ αλλιώς;

Η συγκεκριμένη δράση επιχειρεί να αναδείξει την τέχνη στο δημόσιο χώρο παραχωρώντας επιλεγμένα σημεία (ΚΑΦΑΟ) σε καλλιτέχνες για τη δημιουργία έργων.

Η ανοιχτή πρόσκληση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για καλλιτέχνες, οι οποίοι καλούνται να ενδυναμώσουν το πολιτιστικό τοπίο της σύγχρονης Καλαμάτας.

kafao kouti ote kalamata

Πληροφορίες & Προϋποθέσεις συμμετοχής:

• Η πρόσκληση αφορά μόνο στις εμφανείς (συνήθως 4) επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ.

• Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στις 12:00. 

• Κάθε επιλεγμένος καλλιτέχνης, έχοντας στη διάθεσή του υλικά που θα επιλέξει και θα του παρέχει ο δήμος , θα έχει την ευκαιρία να αναπτύξει το έργο του στα ΚΑΦΑΟ (ενδεικτικές διαστάσεις 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. Βάθος). 

•Η δράση θα πραγματοποιηθεί από 20 Ιούλιου έως 20 Αυγούστου 2019.

• Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως stencil, ζωγραφική, κολάζ κλπ, μέσα τα οποία είναι κατάλληλα για εξωτερικό χώρο και αντέχουν στις διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Ο δήμος θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.

• Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τον Διευθυντή του Εικαστικού τομέα του Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδη στο 6932293106 ή στο e- mail: box5@otenet.

kouti ote

kouti ote zografia

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου αντιπρόεδρος των Δημοκρατών του Λοβέρδου

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είναι από σήμερα ο αντιπρόεδρος του...

Με ρεκόρ συμμετοχών το Ράλλυ Σπριντ «Μολών Λαβέ» στις Καρυές

Η αγωνιστική χρονιά για τους χωμάτινους αγώνες του 2024...
Μετάβαση στο περιεχόμενο