Στον Ταΰγετο εργασίες ασφαλτοστρώσεων και αποκατάστασης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην περιοχή του Ταϋγέτου οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου «Αποκατάσταση και βελτίωση κύριου οδικού δικτύου Τ.Κ. Ταϋγέτου Δήμου Καλαμάτας (που επλήγησαν από τη θεομηνία της 07-09-2016)», προϋπολογισμού 3.000.000 €. Κατόπιν διαγωνισμού, ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία «Ανταίος», που προσέφερε έκπτωση 58,55%.

 Η χρηματοδότηση προήλθε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Ελαιοχωρίου. Στο πλαίσιο του έργου αυτού, θα γίνουν εκτεταμένες παρεμβάσεις, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοιχία αντιστήριξης, μπάρες, διευθέτηση ομβρίων, πλέγματα για τη συγκράτηση βράχων κ.λπ. σε όλη την έκταση του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους:
Α) Γιαννιτσάνικα – Ελαιοχώρι – Περιβολάκια – Εθνική Οδός
Β) Εθνική Οδός – Καρβέλι – Λαδά – Εθνική Οδός
Γ) Εθνική Οδός – Νέδουσα – Μαχαλάς – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία κ.λπ.
Το συγκεκριμένη έργο εκτελείται πέραν των εργολαβιών του Δήμου Καλαμάτας για την αποκατάσταση ζημιών στην περιοχή Αλαγονίας από τις έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα. Αυτή τη στιγμή, οι εργασίες των ανωτέρω εργολαβιών βρίσκονται σε εξέλιξη στο δρόμο: εθνική οδός προς Σπάρτη – Λαδά – Καρβέλι –εθνική οδός προς Σπάρτη, καθώς και στο δρόμο που συνδέει την Αλαγονία με τον οικισμό Μαχαλάς. Η ασφαλτόστρωση των τμημάτων που αποκαθίστανται θα γίνει μέσω της εργολαβίας προϋπ. 3 εκατ. ευρώ.
Τέλος, στα Περιβολάκια έγινε διαπλάτυνση του δρόμου και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης, με τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας, σε τμήμα που παρεχώρησε δωρεάν ο παρόδιος ιδιοκτήτης Παναγιώτης Κουραμπάς, προς τον οποίο εκφράζονται θερμές ευχαριστίες. Το τμήμα αυτό θα ασφαλτοστρωθεί μέσω της εργολαβίας προϋπ. 3 εκατ. ευρώ.
Πηγή: Δήμος Καλαμάτας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λουτράκι: Λεωφορείο με μαθητές της Β Λυκείου έβγαζε καπνούς εν κινήσει

Τρόμαξαν προς στιγμήν μαθητές και καθηγητές της Β Λυκείου...

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ: Καταιγίδες και άνεμοι

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες σάρωσαν τη χώρα...

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών

Θεσμικό πλαίσιο, χωροταξικό και αλλαγές στο νόμο 4982/22 στο...

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός | «Νέες φωνές με καινοτόμες ιδέες, γεμάτες ελπίδα για το μέλλον»

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ολοκλήρωσης της πρωτοβουλίας EUTeens4Green, που διοργανώθηκε, στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18-19 Απριλίου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νεολαίας. Δεκάδες νέοι που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον επιχειρηματικό τομέα, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και συνοδευόμενοι από συντονιστές και υποστηρικτές, βρέθηκαν για δύο ημέρες στις Βρυξέλλες, όπου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο