Καλαμάτα: Πολυδύναμο κοινόχρηστο WiFi στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου

Νέο ασύρματο δίκτυο (WiFi), πολύ υψηλών προδιαγραφών, για σύνδεση με το internet, εγκαταστάθηκε στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας.

Το δίκτυο εγκατέστησε η εταιρεία Wind, στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Καλαμάτας για την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη. Το όνομα του δικτύου είναι «Kalamata_WiFi@Wind» και είναι προσβάσιμο δωρεάν από το κοινό.

Συνολικά, τοποθετήθηκαν 6 κόμβοι πρόσβασης με δυνατότητα σύνδεσης τουλάχιστον 1.500 χρηστών ταυτόχρονα. Για τη διασύνδεση του ασύρματου δικτύου με το διαδίκτυο, εγκαταστάθηκε νέα οπτική ίνα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με πολύ μεγάλη χωρητικότητα. Όλες τις δαπάνες επωμίσθηκε η Wind.
Για λόγους ασφαλείας υπάρχει περιορισμός σε συγκεκριμένα διαδικτυακά πρωτόκολλα, ενώ η ταχύτητα κάθε χρήστη δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά μέσον όρο τα 45 Mbps download και 8 Mbps upload.
Εκτός από τη δυνατότητα δωρεάν διασύνδεσης του κοινού, το δίκτυο παρέχει και πρόσθετη δυνατότητα ασφαλούς διασύνδεσης για τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας.

Πηγή: Δήμος Καλαμάτας

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο