Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά την 30η και 31η /2018 συνεδρίασή του, που διεξήχθη την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, έλαβε σημαντικές αποφάσεις επί πολλών θεμάτων, ένα εκ των οποίων ήταν η έγκριση για την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής. 

Η πλατεία Υπαπαντής βρίσκεται στα όρια του Ιστορικού Κέντρου και γειτνιάζει με σημαντικά κτήρια της πόλης όπως τα γραφεία της Μητρόπολης, το Δημοτικό Ωδείο και το Γηροκομείο. Στόχος της ανάπλασης είναι να αποκατασταθεί το δάπεδο, να τοποθετηθούν νέα καθιστικά, να αναβαθμισθεί ο φωτισμός και να ενισχυθεί το πράσινο της πλατείας.

Στο νέο δάπεδο θα τοποθετηθούν τρία είδη μαρμάρων:

• μεγάλα τετράγωνα περίπου 4,50Χ4,50 μέτρα, που θα πλαισιώνονται από λωρίδες σκουρότερου μπεζ μαρμάρου 

• πλακόστρωση σε λωρίδες από μάρμαρο γκρι στο διάστημα μεταξύ των τετραγώνων και των ορίων της πλατείας

• έντονα και συμμετρικά διακοσμητικά μοτίβα μπροστά από την κεντρική(δυτική) είσοδο του Ναού και σε άξονα που ξεκινάει από τη νότια είσοδο, που έχουν σκοπό να τονίσουν τις εισόδους.

Η περιοχή προ της κύριας εισόδου του Ναού, καθώς και η εν συνεχεία περιοχή, η οποία έχει και τα αγάλματα των αποθανόντων Μητροπολιτών θα υπερυψωθεί περαιτέρω, έτσι ώστε να τονισθεί το περίγραμμα της κυρίως πλατείας, αλλά και να εμποδίζεται απολύτως η πρόσβαση των αυτοκινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Έναντι των αγαλμάτων θα τοποθετηθούν χτιστά παγκάκια στην πλευρά προς τη νότια οδό, ώστε να δημιουργηθεί μία νέα μικρή πλατεία, αφιερωμένη στη μνήμη των Ιεραρχών.

Η πλατεία αυτή θα αποτελεί και το συνδετικό κρίκο μεταξύ της πλατείας της Μητρόπολης και του μικρού Ιερού Ναού με το κηπάριο που βρίσκεται δυτικά και θα διαστρωθεί με σχιστολιθικές πλάκες στρωμένες σε λωρίδα.

Οι υπάρχουσες διαμορφώσεις ΒΑ πίσω από το Ιερό του Ναού θα παραμείνουν ως έχουν, θα γίνει όμως νέα πλακόστρωση με σχιστολιθικές πλάκες στρωμένες σε λωρίδες.

Σε σχέση με το πράσινο θα υπάρξει αύξηση των επιφανειών του, φύτευση μικρών δένδρων στην δυτική πλευρά και 5 μεγάλων αειθαλών δένδρων: 1 στη μικρή πλατεία Ιεραρχών και 4 στη βορεινή πλευρά, ώστε να μην εμποδίζουν την προοπτική της πλατείας από τους διερχόμενους.

Στη νότια πλευρά του Ναού σε συγκεκριμένες θέσεις, μεταφυτεύονται 4 από τα υπάρχοντα μικρά δένδρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε πλήρη λειτουργία τη Μεγάλη Εβδομάδα το Κοινωνικό Μαγειρείο του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών ενημερώνει τους ωφελούμενους του Κοινωνικού...

Συνεργασία Άννας Μαστοράκου – Θ. Βασιλόπουλου για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στον τομέα της υγείας

Σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας...

Πρωταθλητής ο Παναργειακός και άνοδος στη Super League 2 μετά από 27 χρόνια

Πρωταθλητής του 3ου ομίλου της Γ΄Εθνικής για την περίοδο...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο