Ο Π. Νίκας ζήτησε τη συνεργασία όλων για να τελειώσει η τραγωδία των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο

Στο συνέδριο με θέμα «Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) & η εφαρμογή των Περιφερειακών Σχεδίων» (ΠΕΣΔΑ), που διεξήχθη στο Μυστρά, έλαβε μέρος ο Δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018. 

Το συνέδριο οργάνωσαν η ΚΕΔΕ, το Δίκτυο ΦΟΔΣΑ, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου και το Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη» και συμμετείχαν ο Δήμος Σπάρτης, η ΠΕΔ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο Π. Νίκας ζήτησε τη συνεργασία όλων για να τελειώσει η τραγωδία των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο. Η συνεργασία θα πρέπει να βασισθεί στη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) – διαγωνισμό της Περιφέρειας, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν, αφού από κανέναν δεν κατατέθηκε – και κυρίως από την Κυβέρνηση – άλλη πρόταση.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας αναφέρθηκε στο κόστος διαχείρισης, που είναι στην Ήπειρο 87 ευρώ ανά τόνο, στη Δυτική Μακεδονία 80 ευρώ, στο Νομό Ηλείας 100 έως 110 ευρώ και στην Πελοπόννησο γύρω στα 100 ευρώ ανά τόνο, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ σε όλες τις περιπτώσεις. Ζήτησε, επίσης, τη διεκδίκηση όλων των βελτιώσεων που πέτυχε (;) η Κυβέρνηση, καθώς και να υπάρξουν ίδιο κόστος διαχείρισης για όλους στην Πελοπόννησο, αντισταθμιστικά οφέλη για τους Δήμους και τους κατοίκους των χώρων εγκατάστασης των εργοστασίων, νέος φορέας (Α.Ε.) διαχείρισης με συμμετοχή των Δήμων και της Περιφέρειας και κατάργηση των ΦΟΔΣΑ, φροντίδα για τη μείωση του κόστους συλλογής των απορριμμάτων και άμεση χρηματοδότηση για την οργάνωση των Πράσινων Σημείων.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο