Συντήρηση σχολικών υποδομών στο Δήμο Καλαμάτας

Απόλυτη προτεραιότητα δίδεται από το Δήμο Καλαμάτας στη συντήρηση των υποδομών των 105 σχολικών μονάδων, όλων των επιπέδων εκπαίδευσης, που λειτουργούν στην περιφέρειά του.

 Τα χρήματα για τη συντήρηση των σχολικών υποδομών προέρχονται είτε από επιχορηγήσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είτε από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.

Γενικά, οι υποδομές των σχολείων βρίσκονται σε καλή κατάσταση, αφού σχεδόν το σύνολο των αιθουσών κατασκευάστηκε μετά τους σεισμούς του 1986. Εξαίρεση αποτελεί το κτηριακό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού στην περιοχή της Αγίας Τριάδος, το οποίο παρουσιάζει σοβαρότατα προβλήματα από την επομένη της λειτουργίας του.
Όλες οι σχολικές μονάδες είναι ενημερωμένες για τα προγράμματα συντήρησης, που πραγματοποιεί θα πραγματοποιήσει στους προσεχείς μήνες ο Δήμος. Η συνεργασία σε επίπεδο Σχολικών Επιτροπών, αλλά και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Εκπαίδευσης, είναι συνεχής και ικανοποιητική.
Όσον αφορά στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή δύο ή τριών αιθουσών, ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με το υπάρχον κτήριο, νοτιοανατολικά αυτού, με χρήματα από δωρεά της κυρίας Καρέλια και από το Δημοτικό Προϋπολογισμό.
Σχετικά με τις διαμαρτυρίες γονέων για την κατάσταση των υποδομών στο 18ο Δημοτικό Σχολείο, που προφανέστατα δεν είναι τραγική, έχουν δρομολογηθεί από το Δήμο Καλαμάτας διαδικασίες αποκατάστασης, κατά την άποψη των μηχανικών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τουρισμός για Όλους 2024: Παρατείνεται η προθεσμία για τις αιτήσεις

Μέχρι τις 8 Απριλίου έλαβε παράταση η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο...

Κορινθία: Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (28.3.2024) το μεσημέρι, στην Κόρινθο, από Συνοριακούς...

Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών appeared first on .
Μετάβαση στο περιεχόμενο