Καλαματιανοί με την Εθνική Ομάδα μπριτζ παίδων στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Εθνική Ομάδα μπριτζ παίδων (Under 16), μετά την αξιοπρεπή εμφάνιση της στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2017 στην Σλοβακία και την κατάκτηση της 9η θέσης ανάμεσα σε 16 χώρες, συνεχίζει την διεθνή παρουσία της, λαμβάνοντας δικαίωμα συμμετοχής στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπριτζ Νέων, που πραγματοποιείται από 8 έως 18 Αυγούστου 2018 στην πόλη Wujiang της Κίνας.

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας, έχει την χαρά να στελεχώνει την συγκεκριμένη ομάδα με 3 αθλητές. Την Ναταλία Μάλλωση, τον Αιμιλιανό Μάλλωση και τον Μιχάλη Σούμπλη. Η Εθνική ομάδα αποτελείται επιπλέον από τους αθλητές Ιωάννη Φωτεινάκη, Ιάσωνα Παπασπύρου και Ιωάννη Βιρβιδάκη, ενώ η αποστολή συμπληρώνεται από τους Β. Βιρβιδάκη (προπονητής), Μ. Κορώνη (αρχηγός) και Ι. Λυγινού (αρχηγός αποστολής).

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται ήδη στην Κίνα και προετοιμάζεται για τους αγώνες που ξεκινούν την Πέμπτη. Με την συμμετοχή συνολικά 18 ομάδων στην κατηγορία U16 και με πολλές καλές ομάδες τόσο από Ευρώπη όσο και από ΗΠΑ και Κίνα, η Εθνική μας έχει ως πρώτο στόχο την 12η θέση και βέβαια την συλλογή σημαντικών αγωνιστικών εμπειριών.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα αγώνων έχει ως εξής :

Πέμπτη 9/8 : Σουηδία, Γερμανία, Πολωνία, Ινδία

Παρασκευή 10/8 : Νορβηγία, Κινεζική Ταϊπέι , Κίνα 3, Δανία

Σάββατο 11/8 : Γαλλία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Κίνα 2

Κυριακή 12/8 : Αγγλία, Κίνα 1, Καναδάς, Τουρκία

Δευτέρα 13/8 : Μποτσουάνα

Το πρώτο μέρος των αγώνων θα είναι με το σύστημα Round robin, ενώ θα ακολουθήσει ένα μεικτό σύστημα νοκ-άουτ για τους 8 πρώτους και Swiss για τους 8 επόμενους, με κάθε ηττημένο από τα νοκ-άουτ να εισέρχεται στο Swiss.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νεοσύστατη αυτή Εθνική ομάδα είναι το αποτέλεσμα προσπάθειας τεσσάρων και πλέον ετών, από ανθρώπους τόσο του ΟΑΜΚ όσο και άλλων περιφερειακών ομίλων καθώς και από την ΕΟΜ, με υποστήριξη και προώθηση του παιδικού μπριτζ.

Τόσο τα μαθήματα στους ομίλους, όσο και η εισαγωγή του μπριτζ στα σχολεία, έχει δώσει νέες προοπτικές στο άθλημα και την ελπίδα ότι σύντομα μπορούμε να φτάσουμε το επίπεδο άλλων χωρών με μεγάλη παράδοση σε εφηβικές και προεφηβικές κατηγορίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας ευχαριστεί όλους τους ιδιώτες χορηγούς καθώς και τον Δήμο Καλαμάτας για την οικονομική βοήθεια που προσέφεραν για την κάλυψη των εξόδων της Εθνικής Ομάδας. Ευχόμαστε στα παιδιά να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, να χαρούν την συμμετοχή τους και όλοι να γυρίσουν πίσω γεμάτοι εμπειρίες και όρεξη, ώστε να οδηγήσουν το πνευματικό αυτό άθλημα ακόμα πιο ψηλά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου

Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους μαθητών από το ΕΠΑΛ Γυθείου Με εκπροσώπους μαθητών από το Επαγγελματικό Λύκειο Γυθείου συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρος Ανδρεάκος. Οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνδρομή του Δήμου στην εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποίησαν αλλά και τη για τη συνολική στήριξη του στα ζητήματα της

Κατεπείγουσα συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου (25/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 25 Aπριλίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.30 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Βλάση Τσιώτο, Σπύρο Σταματόπουλο και Κώστα Φρούσιο

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο, τον Δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο και τον Δήμαρχο Νεμέας Κώστα Φρούσιο, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Η συνεργασία των Δήμων και της Περιφέρειας προχωρά με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη) και

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Νίκο Σταυρέλη και Γιώργο Γκιώνη

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Κορινθίων, Νίκο Σταυρέλη και τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργο Γκιώνη (διαδικτυακά), πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη. Στη συνάντηση έγινε μία προεργασία των έργων ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις) που θα προταθούν ώστε να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο