Προχωράει η διαχείριση των απορριμμάτων και για την Καλαμάτα

Η διαχείριση των απορριμμάτων - Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ - Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ

Συνεδρίασε την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017 το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, το οποίο α) ψήφισε τον Σταύρο Αργειτάκο, Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Σπάρτης, ως νέο Πρόεδρό του και β) υιοθέτησε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τη διαχείριση απορριμμάτων, η οποία στηρίζεται στο διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι τα επιπλέον θετικά στοιχεία, τα οποία προέκυψαν ύστερα από τη συνεννόηση της Κυβέρνησης με τον ανάδοχο του διαγωνισμού, θα συμπεριληφθούν σε χωριστό συμφωνητικό μεταξύ Κυβέρνησης και αναδόχου. Την παραπάνω απόφαση του ΦΟΔΣΑ είχε ζητήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή και με την προϋπόθεση της έγκρισης από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και αναδόχου αναμένεται να υπογραφεί περί τις 20 Ιανουαρίου 2018. Με τον τρόπο αυτό, το σημαντικότατο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων μπαίνει σε ευθεία υλοποίησης.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, με δηλώσεις του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προαναφερθείσα εξέλιξη, που επιλύει οριστικά το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ

Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, ύστερα από έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπεγράφη συμφωνητικό, από το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Ε. Νίκα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ηλέκτωρ ΑΕ Λεωνίδα Μπόμπολα, για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας μέχρι την έναρξη της κεντρικής διαχείρισης από την ΤΕΡΝΑ.

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

logofootermedia