Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης στο Δήμαρχο Καλαμάτας

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν σήμερα, Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης, Αντώνης Γυφτόπουλος, δικηγόρος και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας και ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου, Νίκος Φωτόπουλος, δημοσιογράφος και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο.

Η συνάντηση, στην οποία παρέστησαν η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Τασούλα Φοίφα και το μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας, Άννα Καλογεροπούλου, επικεντρώθηκε στη στήριξη εκ μέρους του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης της προσπάθειας της Καλαμάτας να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021. Μάλιστα, θα τεθεί στη διάθεση της Καλαμάτας κεντρικός χώρος του Συλλόγου στη Θεσσαλονίκη, όπως ανέφερε ο κ. Γυφτόπουλος, που έχει εμπειρία από την Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997, ως αιρετός του Δήμου τότε.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης για την αρωγή που επιθυμούν να προσφέρουν και αναφέρθηκε στην προσπάθεια στενής συνεργασίας με την πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε προβολή της Καλαμάτας εκεί και αναμένεται να διοργανωθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις εδώ, για την προβολή της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τις δύο πλευρές τονίσθηκε πως η εν γένει συνεργασία μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης θα περιλάβει και θα βασισθεί στην κινητοποίηση των χιλιάδων κατοίκων της Θεσσαλονίκης και της περιοχής της, με μεσσηνιακή καταγωγή.

Επίσης, ο κ. Γυφτόπουλος, που κατάγεται από τη Μεσσηνία και είναι μέλος της διοίκησης του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου, το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε ότι ετησίως επισκέπτονται την Ελλάδα περί το 1.000.000 Σέρβοι. Η Καλαμάτα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα μέρος αυτών των επισκεπτών και για το λόγο αυτό θα ήταν χρήσιμη μια δημοσιογραφική αποστολή από τη Σερβία με προορισμό την Καλαμάτα.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε αυτήν την προοπτική, λέγοντας: «Κινούμε τη διαδικασία ενίσχυσης της παρουσίας μας σε ό,τι αφορά στην έλευση Σέρβων επισκεπτών στην Ελλάδα».

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...
Μετάβαση στο περιεχόμενο