Επιταχύνονται οι εργασίες κατασκευής του δυτικού ποδηλατόδρομου Καλαμάτας

Επιταχύνονται οι εργασίες κατασκευής του δυτικού ποδηλατόδρομου Καλαμάτας, ο οποίος μέσω των οδών Νέδοντος και Σαλαμίνος θα φτάνει μέχρι τη μαρίνα και το λιμάνι. 

Σημειώνεται ότι ο ποδηλατόδρομος αυτός θα συνεχισθεί και βόρεια του Astron Electric,μέχρι το ιστορικό Δημαρχείο, αλλά και νοτιοανατολικά, από την οδό Σαλαμίνος μέχρι την Τσαμαδού και τη Ναυαρίνου. Για το τελευταίο τμήμα υπάρχει σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και εντός των ημερών αποστέλλεται η μελέτη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για έγκριση.

Υπό μελέτη είναι η σύνδεση του ανατολικού και του δυτικού ποδηλατόδρομου στο μέσον τους, που θα γίνει μέσω είτε της Σόλωνος είτε της Δημοσθένους είτε της Ξενοφώντος.
Επίσης, εκτιμάται ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει ολοκληρωθεί ο ποδηλατόδρομος μέχρι το νέο Δημαρχείο, παράλληλα με τις σιδηροδρομικές γραμμές.
Τέλος, σε διαδικασία μελέτης βρίσκεται το σημαντικό έργο κατασκευής πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου από το Μέγαρο Χορού και την οδό Κλαδά και δυτικά, μέχρι το 6ο Δημοτικό Σχολείο της Ράχης, ώστε να διασφαλισθεί η εύκολη πρόσβαση με ποδήλατο ή πεζοπορία από τη Ράχη μέχρι την Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...

Χορηγός η Παγκρήτια Τράπεζα στην έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO», έχει κερδίσει πλέον τη θέση της...

Καιρός: Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Καλοκαίρι θυμίζει ο καιρός σε συνδυασμό με την αφρικανική...
Μετάβαση στο περιεχόμενο