Καλαμάτα: Χιλιάδες κόσμου στην παραλία και εγκαίνια έκθεσης στο εικαστικό εργαστήρι στα πλαίσια της 2ης Γαλάζιας Νύχτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χιλιάδες Καλαματιανών και επισκεπτών κατέκλυσαν την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, κατά τη 2η Γαλάζια Νύχτα, το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου 2017 προς Σάββατο 24 του μήνα.

Πρόκειται για μιαν εκδήλωση που καθιερώνεται ως θεσμός, για να σηματοδοτεί την έναρξη της θερινής περιόδου, συμβάλλοντας στην προβολή της περιοχής μας, την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, καθώς και την τόνωση της κίνησης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Παραλίας Καλαμάτας.

27 Medium

Η 2η Γαλάζια Νύχτα ήταν μια βραδιά αναψυχής, χαλάρωσης, δροσιάς με νυχτερινό μπάνιο, γεμάτη μουσική, χορό, τραγούδι, κεράσματα, κέφι και χαμόγελα.
Επίκεντρο της διασκέδασης υπήρξε ο χώρος που εκτείνεται σε όλο το μήκος της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, από την Κεντρική Προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας έως το ξενοδοχείο Filoxenia, στον οποίο 14 ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης, με περισσότερους από 30 ραδιοφωνικούς παραγωγούς και DJ και 10 σχολές χορού με πολλούς χορευτές χάρισαν στους επισκέπτες μια ξεχωριστή βραδιά, με μουσική και πολλές εκπλήξεις.
Ο Δήμος Καλαμάτας, σε 4 κεντρικά σημεία της ακτογραμμής, είχε προετοιμάσει αντίστοιχες εκδηλώσεις, ενώ όλα σχεδόν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής είχαν οργανώσει παράλληλες δραστηριότητες.
Τα σημεία αυτή ήταν:

3 Medium

• Κεντρική Προκυμαία, όπου έγινε και πρόβα για Ρεκόρ Guinness στον Καλαματιανό χορό
• Έναντι Πλατείας Ανάστασης
• Έναντι Δημοτικού Πάρκινγκ Ναυαρίνου
• Πλησίον Filoxenia (Μεταξύ των καταστημάτων «Φαραί» και «Νεροτσουλήθρες»).
Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν τοπικά μουσικά σχήματα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν κληρώσεις δώρων από τους συμμετέχοντες ραδιοφωνικούς σταθμούς και προσφέρθηκαν κεράσματα.
Για την ασφάλεια των πολιτών, εκτός της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, του ΕΚΑΒ και της Δημοτικής Αστυνομίας, δραστηριοποιήθηκε ομάδα ναυαγοσωστών του Δήμου Καλαμάτας, ενώ υπήρξε κάλυψη σε θέματα Πρώτων Βοηθειών εκ μέρους των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και της ομάδας ΓΑΙΑ(26 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα και 4 ναυαγοσώστες).
Οι στόχοι του Δήμου, που ήταν η προβολή της Καλαμάτας, η διασκέδαση και η φυγή από την καθημερινότητα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, καθώς και η τόνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας στην Παραλία της Καλαμάτας, επετεύχθησαν!
Ο Δήμος Καλαμάτας εκφράζει ευχαριστίες στην επιχείρηση εμφιάλωσης νερού «Ανδανία», που διέθεσε περί τις 10.000 μπουκάλια νερό, στην επιχείρηση παγοποιΐας Σπανούδη που πάγωσε το νερό, καθώς και στον περιπτερά που εδρεύει στο Δημοτικό Πάρκινγκ της οδού Ναυαρίνου, ο οποίος διέθεσε μία παλέτα με μπουκάλια νερού.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ
ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

3 1

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της 2ης Γαλάζιας Νύχτας, στις 20.00, στο Εικαστικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, Ναυαρίνου 8, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «διά χρωμάτων», με πολλές εκατοντάδες έργα όλων των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, παιδιών και ενηλίκων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017 και θα λειτουργεί κάθε βράδυ από τις 19.00 έως τις 22.00, εκτός από Σαββατοκύριακο, για να μπορέσουν να γνωρίσουν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας την εικαστική δημιουργία της πόλης.

1_Medium.jpg2_Medium.jpg

2_Medium.jpg3_Medium.jpg

4_Medium.jpg5_Medium.jpg

6_Medium.jpg7_Medium.jpg

8_Medium.jpg10_Medium.jpg

1_1.jpg1_2.jpg

1_2.jpg1_4.jpg

1_5.jpg1_6.JPG

1_7.JPG1_8.JPG

1_9.JPG1_10.JPG

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο