Καλαμάτα: Parking στο λιμάνι

Θετικά απάντησε σε αίτημα του Δημάρχου ο Διευθυντής του Τελωνείου Καλαμάτας, σχετικά με τη χρήση τμήματος της κεντρικής προκυμαίας του λιμένα, ανατολικά του γερανού, ως προσωρινού χώρου σταθμεύσεως.

Ο Δήμαρχος επεσήμανε, σε σχετικό έγγραφό του, ότι «κατά τη θερινή περίοδο, αναμένεται η έλευση μεγάλου αριθμού επισκεπτών στην Καλαμάτα και θα δεχθεί ιδιαίτερο φόρτο η παραλιακή ζώνη της πόλεως και μάλιστα η περιοχή του λιμένος της». Εξηγούσε, δε, ότι σε περίπτωση παραχωρήσεως θα εφαρμοσθούν τα εξής: «Ο Δήμος Καλαμάτας θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα για την οριοθέτηση του χώρου σταθμεύσεως, σε συνεργασία με το φορέα διαχειρίσεως, κατόπιν συνεννοήσεως και υποδείξεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας.

Επίσης, καθ’ όλη την περίοδο λειτουργίας του εν λόγω χώρου σταθμεύσεως, θα βρίσκεται σε αυτόν υπάλληλος του Δήμου, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ευταξία.

Αυτονόητο είναι ότι, σε περίπτωση κατάπλου πλοίου, θα παύει η χρήση του χώρου αυτού ως πάρκινγκ, ώστε να εξυπηρετείται το εν λόγω σκάφος για όσο χρόνο χρειάζεται».

Ο κ. Κάββουρας, απαντώντας, ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:
«Η Υπηρεσία μας, κατανοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος σας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου και στηρίζοντας την προσπάθειά σας για καλή εξυπηρέτηση, τόσο των δημοτών όσο και των επισκεπτών της πόλης μας, δεν έχει αντίρρηση να σας διαθέσει προσωρινά (από 24/7 έως και 31/8/2015) το τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Καλαμάτας, όπως οριοθετείται στο έγγραφό σας, παρά το γεγονός ότι είναι τελωνειακά ελεγχόμενος χώρος».

Ο Δήμαρχος είχε σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, συνάντηση με το Διευθυντή του Τελωνείου Ιωάννη Κάββουρα, στον οποίο εξέφρασε ευχαριστίες για την προσωρινή διάθεση του χώρου.

Σημειώνεται, δε, ότι υπάρχει διάθεση για συζήτηση σχετικά με επέκταση του χρονικού διαστήματος διαθέσεως του χώρου και πέραν της 31/8.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Εφαρμογή από 1η Απριλίου

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου, ανακοίνωσε...

«Γεωργάντεια 2024» – Περίπτερο αγροτικών προϊόντων, την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα

Ο Τομέας Πρωτογενούς Παραγωγής του Δήμου Τρίπολης, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Ποσειδώνα Τρίπολης και την κοινότητα Στενού, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα δρόμου «Γεωργάντεια 2024», που θα πραγματοποιηθούν στο Στενό Αρκαδίας, θα λειτουργήσει περίπτερο αγροτικών προϊόντων. Οι καταναλωτές αναζητώντας ένα τοπικό προϊόν επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην ιστορία, την
Μετάβαση στο περιεχόμενο