Καλαμάτα: Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού στο Δημαρχείο

Κλιμάκιο της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, που εδρεύει στην Πάτρα και υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου Καλαμάτας.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λήψη μέτρων ασφαλείας, σε διατηρητέα κτήρια αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, που βρίσκονται στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας. Τονίζεται ότι, παράλληλα, ο Δήμος κινεί τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων κατά ιδιοκτητών, προκειμένου αυτοί να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων ασφαλείας σε διατηρητέα ακίνητα ιδιοκτησίας τους, καθώς πολλά από αυτά εγκυμονούν κινδύνους για διερχόμενους και περίοικους.


Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων στο πρόσωπο των μελών του κλιμακίου, εξαίροντας τη συμβολή της στην επίλυση διαφόρων ζητημάτων και, ιδίως, στην αποκατάσταση και ανάδειξη αξιόλογων ταφικών μνημείων του Κοιμητηρίου Καλαμάτας και στη δημιουργία σε αυτό ενός υπαίθριου μουσείου σπαραγμάτων ταφικών μνημείων.


Αναφέρθηκε, ακόμη, στην επιτυχή παρέμβαση στο «Αχίλλειον», που καλύφθηκε με μουσαμά ο οποίος φέρει αποτύπωση της όψης του κτηρίου. Φυσικά, παραμένει η αναγκαιότητα επισκευής – αποκατάστασής του και ο Π. Νίκας ζήτησε τη συμβολή της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, που είναι αρμόδια.


Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη άρσης επικινδυνότητας του κτηρίου του πρώην Οικονομικού Γυμνασίου, στην οδό Κουμουνδουράκη, με κατεδάφιση μίας γωνίας, καθώς ο Δήμος – που είναι ιδιοκτήτης – δε διαθέτει τους πόρους για την αποκατάστασή του.


Ο Π. Νίκας έκανε, ακόμη, λόγο και για την υποψηφιότητα της Καλαμάτας, με σκοπό να αναδειχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021, τονίζοντας ότι έχει δημιουργηθεί ομάδα προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας, που πλαισιώνεται από 200 νέους ανθρώπους, με αξιόλογη παιδεία και εμπειρίες από το εξωτερικό.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Τζιούμης: «Κάνουμε δουλειά παντού, φροντίζουμε για τα χωριά μας»

Στην υπογραφή συμβάσεων νέων έργων για την Τ.Κ. Βαλτετσίου, προχώρησαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και η ανάδοχος εργολάβος, κα. Βασιλική Δημοπούλου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εκτέλεση του έργου «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Τ.Κ. Βαλτετσίου», με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ, καθώς και του έργου "Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Κοινότητας Βαλτετσίου", με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ. Τα δύο έργα θα υλοποιηθούν με

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...
Μετάβαση στο περιεχόμενο