Απαντήσεις για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων από το Δήμαρχο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους και απαντώντας σε ερωτήσεις τους, σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, είπε τα παρακάτω για το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων…

«Με απόφαση της Κυβέρνησης επελέγη για την Πελοπόννησο η κεντρική διαχείριση απορριμμάτων. Δε φέραμε αντίρρηση, παρότι είχαμε κάνει βήματα στην τοπική διαχείριση. Στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης, θα υπάρξουν και σταθμοί μεταφόρτωσης σε κεντροβαρικά σημεία (και στη Μεσσηνία, φυσικά), με συνεννόηση Δήμων, ΦΟΔΣΑ, Περιφέρειας και αναδόχου. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει συμφέρον, για προφανείς λόγους κόστους, να βρίσκεται κοντά του ο σταθμός μεταφόρτωσης για την κεντρική διαχείριση.

Μέχρι τότε, δηλαδή μέχρι να λειτουργήσει το εργοστάσιο και οπωσδήποτε σε ικανό χρονικό διάστημα από σήμερα, ο Δήμος μας έχει υποχρέωση να μεριμνήσει για τη διαχείριση απορριμμάτων και τη μεταφορά τους με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος στο χώρο διαχείρισης, στη Μαραθόλακκα. Για τη μείωση του κόστους (οφέλη από εξοικονόμηση δαπάνης για καύσιμα, λιπαντικά, φθορές και βλάβες, καθώς και από εξοικονόμηση προσωπικού), ο Δήμος Καλαμάτας προνόησε και αγόρασε press containers, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 800.000 ευρώ. Αντί να πηγαίνουν 15 απορριμματοφόρα πάνω κάτω, θα πηγαίνει ένα press container. Σημειώνω ότι τα μηχανήματα αυτά θα είναι χρήσιμα και για την κεντρική διαχείριση.

Ο χώρος πλησίον του Νέδοντα για την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης έχει ενοικιασθεί από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Η μίσθωση του χώρου και η αιτιολογία της μίσθωσης ψηφίσθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιανουάριο του 2016. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι εκτός περιοχής Natura και ως στρατιωτικός χώρος είναι εκτός περιοχής ΓΠΣ.

Οτιδήποτε γίνει, αν γίνει, θα γίνει με όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία. Όπως συμβαίνει σε όλους τους σταθμούς μεταφόρτωσης στην Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους λειτουργούν εντός αστικών περιοχών, δε θα πέφτουν κάτω ούτε απορρίμματα ούτε στραγγίδια.

Αν διαμορφωθεί στους πολίτες αρνητική άποψη και δε θέλουν να γίνει σταθμός μεταφόρτωσης, ας μη γίνει. Πρέπει, όμως, να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια, πρέπει να επιδιώξουμε το κοινό συμφέρον, που είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση η εξοικονόμηση κόστους στη μεταφορά απορριμμάτων χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση».

Στις παρατιθέμενες φωτογραφίες απεικονίζονται σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες για το EUTeens4Green ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, πραγματοποιήθηκε...

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Δήμος Κορινθίων ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Ολυμπιακή Φλόγα των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων, PARIS 2024, την Πέμπτη, 25 Απρίλιου 2024 και ώρα 20:00 στοv Φλοίσβο Κορίνθου.       Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή́ για την ιστορία και τον πολιτισμό́ της περιοχής μας καθώς μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα επιστρέφει στην Κόρινθο.  Εξίσου σημαντικό είναι
00:03:23

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι (vid)

Η Ελευθερία Τσαγκίρη από την Τρίπολη και ο Senzu,...

Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ «ακριβά»;

«Γιατί οι υπηρεσίες χρώματος κοστίζουν πια πολύ ακριβά;» από...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο