Περιηγητικός Οδηγός από το Δήμο Καλαμάτας για τον Ταΰγετο

Εκδόθηκε και κυκλοφορεί ο Περιηγητικός Οδηγός του Δήμου Καλαμάτας για τον Ταΰγετο, στον οποίο περιλαμβάνονται κείμενα και φωτογραφίες για τα χωριά του ορεινού όγκου, για τις ιστορικές Μονές, τις δραστηριότητες αναψυχής που μπορεί κανείς να αναπτύξει, τις τοπικές γεύσεις, τη μουσική παράδοση κ.ά.

«Είναι μία από τις σημαντικές δράσεις που αναλαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας, για την ανάδειξη μιας περιοχής, για την οποία έχουν ειπωθεί πολλά μέχρι τώρα, έχουν γίνει ακόμα και συνέδρια και τα πορίσματά τους κοιμούνται στα ντουλάπια», ανέφερε ο Δήμαρχος, στο πλαίσιο παρουσίασης του Οδηγού στους δημοσιογράφους, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου 2015.

Ο Π. Νίκας προσέθεσε τα εξής: Αν δεν κινηθούμε γρήγορα, με τον Ταΰγετο θα υπάρξουν περισσότερα προβλήματα απ’ αυτά, τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα, διότι ο εθνικός δρόμος ο υπάρχων θα καταργηθεί, ουσιαστικά, με τη θέση σε κυκλοφορία του δρόμου Λεύκτρο – Σπάρτη, θα επιδεινωθεί η ήδη άσχημη κατάσταση.
 
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΤΑΡΧΗΝ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΑΫΓΕΤΟΥ
 
Το πρώτο βήμα του Δήμου Καλαμάτας είναι ο τουριστικός οδηγός και το δεύτερο θα είναι μία προσπάθεια ανάδειξης του Τουριστικού του Ταΰγέτου, ώστε να λειτουργήσει για ολόκληρη την περιοχή ως μία οικονομική βάση. Το τρίτο είναι η συνεργασία, την οποία θα ξεκινήσομε ιδιαίτερα με το Δήμο Σπάρτης, αλλά και με τους Δήμους Ανατολικής Μάνης, Δυτικής Μάνης, Μεγαλόπολης, όσον αφορά στον Ταΰγετο και την ανάπτυξή του. Πολύ γρήγορα θα σας πούμε νέα για τη συνεργασία με το Δήμο Σπάρτης, ήδη υπήρξε επικοινωνία με το Δήμαρχο κ. Βαλιώτη».
taygetose
 
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΒΟΥΝΟ
 
Μέσω του Περιηγητικού Οδηγού του Δήμου Καλαμάτας για τον Ταΰγετο, όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Καλαμάτας στο χαιρετισμό του, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο αυτό, «ο επισκέπτης καλείται να γνωρίσει έναν πανέμορφο τόπο – χειμώνα, καλοκαίρι – με δάση, τρεχούμενα νερά, πανίδα και, κυρίως, μοναδική σε ευρωπαϊκό επίπεδο χλωρίδα. 
Επιπλέον, τα ιστορικά μοναστήρια του Ταϋγέτου – κέντρα προετοιμασίας της εθνεγερσίας –, τα μονοπάτια, τα πετρόκτιστα σπίτια, γεφύρια και νερόμυλοι, τα πατροπαράδοτα έθιμα και τα μοναδικά προϊόντα, μαζί με τη φιλοξενία των κατοίκων, προσκαλούν τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι με μοναδική και πλούσια απόλαυση, αλλά και γνώση, θύμηση και εμπειρίες».
Ο Οδηγός περιλαμβάνει κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, έχει εκτυπωθεί σε 6.500 αντίτυπα και 500 CD και θα διανεμηθεί σε φορείς και στις Τοπικές Κοινότητες του Ταϋγέτου, ενώ θα διατίθεται και στο εμπόριο.
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημήτρης Πτωχός: Aπολογισμός του πρώτου τριμήνου της θητείας του

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη...

Δημήτρης Πτωχός: «Το προσεχές χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε σε όλους τους πολίτες της Πελοποννήσου το πενταετές στρατηγικό σχέδιο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρουσία του Αναπληρωτή Περιφερειάρχη με ευθύνη τα αντικείμενα Συντονισμού-Οικονομικών-Προγραμματισμού, Χρήστου Λαμπρόπουλου και του Εκτελεστικού Γραμματέα, Γιώργου Σπίνου, προχώρησε σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους των Μέσων Ενημέρωσης της Πελοποννήσου, την Πέμπτη 28 Μαρτίου, στην Τρίπολη, στην οποία έκανε τον απολογισμό του πρώτου τριμήνου της θητείας του, απάντησε σε ερωτήσεις για όλα

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Θεματικές ξεναγήσεις με τίτλο «Κύπρος το θαύμα του Ελληνισμού»

Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Τρίπολης, σε συνεργασία με τη φιλόλογο...
Μετάβαση στο περιεχόμενο