Εγκαινιάσθηκε στην Άνθεια ο χώρος εκδηλώσεων του Δημοτικού Καταστήματος

Ένα χώρο διενέργειας εκδηλώσεων, που θα αποτελέσει πυρήνα συγκέντρωσης και επικοινωνίας των κατοίκων, απέκτησε η Τοπική Κοινότητα Άνθειας. 

Πρόκειται για τον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος, ο οποίος διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της εργολαβίας με τίτλο «Συντήρηση καλλιτεχνικών κτηρίων και ∆ηµοτικού Καταστήµατος Άνθειας», ενός έργου με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ. Μεταξύ των εργασιών που διενεργήθηκαν, περιλαμβάνονται και εκείνες για την αντιμετώπιση προβλημάτων υγρασίας στο ανώγειο του κτηρίου.

Χθες, Κυριακή των Βαΐων, τελέσθηκε αγιασμός και ακολούθως αποκαλύφθηκε εντοιχισμένη πλάκα, καθώς ο χώρος αυτός έλαβε το όνομα του αειμνήστου Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άνθειας, Περικλή Πετρούλια. Ο Δήμαρχος εξήρε την προσωπικότητα και την προσφορά του, τονίζοντας πως ο Π. Πετρούλιας υπήρξε δραστήριος και αποτελεσματικός Πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας.

Μάλιστα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία, επιτυγχάνοντας – με παρέμβασή του στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο –χρηματοδότηση για την ανασκαφική δραστηριότητα. Ο Π. Νίκας τόνισε πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο μόνος στη χώρα που χρηματοδοτεί ανασκαφές και, μάλιστα, σε έναν εξαιρετικά σημαντικό αρχαιολογικό τόπο, ο οποίος διαθέτει 5.000 χρόνια ιστορίας.
Ο Δήμαρχος επεσήμανε, ακόμη, ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα συνεχίσει την κατασκευή έργων όπως αυτό που εγκαινιάσθηκε στην Άνθεια, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης ομαλών συνθηκών και, κυρίως, παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη.
Τέλος, ο Π. Νίκας υπογράμμισε την αναγκαιότητα, ιδίως στη σημερινή δύσκολη περίοδο, της ενότητας του λαού μας και της τήρησης των παραδόσεών μας.
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προμήθεια φρέσκου γάλακτος

Διακήρυξη ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια φρέσκου γάλακτος από τον Δήμο Τρίπολης. Διαβάστε τα σχετικά αρχεία, εδώ.

Η Rita Habermann εκθέτει στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας

Η γνωστή Γερμανίδα γλύπτρια έρχεται στην Ύδρα για μία...

Live – Βουλή: Σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για την πρόταση δυσπιστίας

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, αυτή την ώρα,...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Πελοπόννησο – Πρόγραμμα λαμπαδηδρομίας

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Ελλάδα, εν’...
Μετάβαση στο περιεχόμενο