Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας - Πάνω από 800 στρέμματα η καμένη γη

Αυγούστου 03, 2021
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη μεγάλη φωτιά στο Βασιλίτσι.

Η βραδιά ήταν δύσκολη καθώς γύρω στη 01:30 με 02:00 τα μεσάνυχτα έγιναν δύο αναζωπυρώσεις, σε δύο διαφορετικά σημεία και παρενέβησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο για να τις σβήσουν πριν εξαπλωθεί και πάλι η φωτιά. Ο αέρας που επικρατούσε στην περιοχή δυσχέραινε το έργο των πυροσβεστών.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας, Δημήτρης Γεωργανάς καθώς και ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Βασίλης Χατζής. Η δυσκολία που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες όταν έπεσε η νύχτα ήταν ότι έπρεπε να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά σε μια έκταση σχετικά δύσβατη, με έντονο ανάγλυφο αλλά και κοντά σε οικισμό, και απαιτούνταν ιδιαίτερη προσπάθεια λόγω και του αέρα που επικρατούσε.

Οι δύο αναζωπυρώσεις που έγιναν γύρω στις 02.00 τη νύχτα ευτυχώς περιορίστηκαν και κατασβέστηκαν. Με το πρώτο φως της ημέρας πέταξε και πάλι ελικόπτερο πραγματοποιώντας ρίψεις νερού στα σημεία που υπήρχαν ακόμα εστίες φωτιάς.

800 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ Η ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η φωτιά έκαψε 800 στρέμματα δασικής έκτασης με πουρνάρια, αλλά και ελιές και αμπέλια, ενώ αυτή τη στιγμή είναι υπό μερικό έλεγχο. Από την πυροσβεστική εντοπίστηκαν τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς που απ’ότι φαίνεται ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα μεταξύ Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς γεγονός που συνηγορεί υπέρ του εμπρησμού. Να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο το μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοκελλαριάς όπως γράφτηκε σε site, καθώς η φωτιά ήταν σε διαφορετικό σημείο. Είχαν τεθεί πυροσβεστικές δυνάμεις σε επιφυλακή στη Μονή αλλά ουδέποτε υπήρξε κίνδυνος για το μοναστήρι. Όλες οι προσπάθειες είχαν επικεντρωθεί στο να μην εξαπλωθεί περαιτέρω η πυρκαγιά καθώς υπήρχαν σπίτια στην περιοχή.

ΥΠΟ ΜΕΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ-ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Και σήμερα παραμένουν στην περιοχή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις πραγματοποιώντας διαβροχή του εδάφους, ώστε να σβήσουν τελείως τις ενεργές εστίες και να εκλείψει το ενδεχόμενο μιας αναζωπύρωσης καθώς και σήμερα η περιοχή έχει αέρα.

Προσθήκη σχολίου

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia