Ζημιές από ανεμοστρόβιλο στις περιοχές Πύλου, Μεσσήνης και Τριφυλίας

Ανεμοστρόβιλος έπληξε τα ξημερώματα σήμερα, Τρίτη 13 Οκτωβρίου, περιοχές της Π.Ε. Μεσσηνίας και συγκεκριμένα στους Δήμους Πύλου – Νέστορος, Μεσσήνης και Τριφυλίας.

Ειδικότερα, επλήγησαν οι περιοχές Κουκουνάρας, Χατζή, Κρεμμυδίων, Χανδρινού καθώς και η Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων στις θέσεις Μάτι και Ρίκια. Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλου κλιμάκια των Διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή και αξιολόγηση των ζημιών.

Οι κυριότερες ζημιές που καταγράφηκαν είναι εκριζώσεις ελαιοδένδρων και αποσπάσεις κλάδων, καταστροφές σε σταβλικές εγκαταστάσεις, σε αμπελοκαλλιέργειες καθώς και σε επιχείρηση ελαιοτριβείου.

Για τις ζημιές αυτές ενημερώθηκε ήδη ο ΕΛΓΑ και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήματα αποζημιώσεων στους οικείους δήμους.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο