Γιώργος Μπέζος: Οταν το όραμα γίνεται πράξη στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Μπέζος: Συγχαρητήρια σ’ όλους του συνεργάτες της τεχνικής υπηρεσίας. Σημαντική μέρα η σημερινή για το Νοσοκομείο μας!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ:

Αγαπητοί μου φίλοι,
από το 2012 στο Νοσοκομείο Καλαμάτας καταβάλαμε μια μεγάλη συλλογική προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης & εξοικονόμησης πόρων μέσω αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων. Θυμίζω ότι τότε ακόμη και για ζεστά νερά χρήσης το καλοκαίρι με 35 & 40 βαθμούς κελσίου, το Νοσοκομείο Καλαμάτας κατανάλωνε πετρέλαιο με αποτέλεσμα η δαπάνη να φτάνει περί το 900.000€ ετησίως. Τότε προχωρήσαμε σε μια σειρά από έργα με κύρια αιχμή την εγκατάσταση του μεγαλύτερου ηλιοθερμικού συγκροτήματος σε δημόσια υπηρεσία στη χώρα, με αποτέλεσμα όλων αυτών των παρεμβάσεων ήταν η ετήσια δαπάνη μας ετησίως σε πετρέλαιο να έχει περιοριστεί πια στις 250.000€ και το Νοσοκομείο να κερδίσει με το σπαθί του το τίτλο του 1ου Πράσινου Νοσοκομείου της Χώρας.
Η προσπάθεια όμως για εξοικονόμηση πόρων ήταν συνεχής και από το 2017 στραφήκαμε στο πως θα εξοικονομήσουμε πόρους από την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος που η δαπάνη του πια αγγίζει τις 600.000€ ετησίως. Αυτή η προσπάθεια ενισχύθηκε και από την πολιτική επιλογή της τότε ηγεσίας του Υπ. Υγείας (Α.Ξανθό-Π.Πολάκη) να αναβαθμιστούν ενεργειακά τα νοσοκομεία της χώρας αλλά και από τον τότε Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και συμπατριώτη μας Α. Χαρίτση ο οποίος προχώρησε στην αναθεώρηση του κοινοτικού προγράμματος ΥΜ.ΕΠΠΕΡΑΑ και έδωσε και στα Νοσοκομεία της Πελ/σου την δυνατότητα να υποβάλλουν πρόταση χρηματοδότησης. Έτσι λοιπόν με ταχείς ρυθμούς ωριμάσαμε ένα νέο πακέτο μεγάλων παρεμβάσεων και έργων που αγγίζει το ποσό των 4.000.000€ και οδηγεί το Νοσοκομείο ενεργειακά στην κατηγορία Β+.Μέσα στα υποέργα ξεχωρίζει και η εγκατάσταση ενός φωτοβολταικού πάρκου στο προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου μας συνολικής ισχύος 1 Μεγαβάτ MWp- το μεγαλύτερο φωτοβολταικό για λογαριασμό δημόσιας υπηρεσίας-με το οποίο θα εξοικονομούμαι σε ετήσια βάση 250.000€.
Στο δια ταύτα:
πριν από 1 μήνα η διαχειριστική αρχή του ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ αξιολόγησε θετικά την πρότασή μας και με έγγραφό της ζητούσε την σύμφωνη γνώμη του Υπ. Υγείας και σήμερα ο νέος Υπουργός Β. Κικίλιας υπέγραψε- και τον ευχαριστούμε θερμά για αυτό- την σύμφωνη γνώμη.
Τις επόμενες μέρες εκδίδεται και η ένταξη της πρότασής μας στο κοινοτικό πρόγραμμα ΥΜ-ΕΠΠΕΡΑΑ και ξεκινάμε πια την υλοποίηση όλων αυτών των έργων π/υ 4.000.000€. Ο στόχος μας είναι μετά την ολοκλήρωση να έχουμε μια εξοικονόμηση 500.000€ ετησίως ή με άλλα λόγια πολύ απλά την πρόσληψη 20 επικουρικών ιατρών ή 30 νοσηλευτών-τριών!!!!

ΌΛΑ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ!!!!!ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΧΑΜΕΝΗ!!!

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση Συμβουλίου Κοινότητας Τρίπολης (22/4/2024)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας καλούμε την 22α Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Τρίπολης (1ος όροφος), Λαγοπάτη & Αταλάντης), σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:Χορήγηση έγκρισης άδειας λειτουργίας μουσικής με παρατεταμένο ωράριο σε

Πρόσκληση συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου (22/4/2024)

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Σας καλούμε στις 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20.30 να προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67 του Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 5056/23

Κόρινθος: Συναγερμός στις Αρχές – Άψυχο σώμα βρέθηκε να επιπλέει στη θάλασσα

Συναγερμός στις Αρχές νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18/04,...
00:00:59

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino

Αθήνα, 18 Απριλίου 2024 – Το κορυφαίο τουρνουά γκολφ...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο