Η εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με τη δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και τάξη εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού το ιστορικό Ανδρομονάστηρο πλησίον της καστροπολιτείας της Ανδρούσης και το Παρεκκλήσιον της Μεταμορφώσεως στη συνοικία Φραγκοπήγαδο της πόλεως της Καλαμάτας.

Την παραμονή της εορτής στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο Ανδρομονάστηρο χοροστάτησε ο παρεπιδημών στη Μεσσηνία και καταγόμενος από αυτήν, Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και τους πατέρες της Μονής Βουλκάνου. Στο Παρεκκλήσιο του Φραγκοπήγαδου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρο Νταμάτη και πολλούς ιερείς της πόλεως της Καλαμάτας.

Την κυριώνυμο ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ανδρομονάστηρο και ο Σεβ. Καρθαγένης στο Παρεκκλήσιο του Φραγκοπήγαδου, ο δε Πρωτοσύγκελλος τςη Μητροπόλεως π. Φίλιππος μετέβη και ιερούργησε στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως των Κατασκηνώσεων της ΓΕΧΑ Καλαμάτας.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

- Advertisment -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση, την Τρίτη 23 Απριλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον Δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη προετοιμασία των προτάσεων ΒΑΑ (Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη), τα έργα των οποίων θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Οι προτάσεις καλύπτουν μια σειρά δράσεων

Tιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Π.Π. Πετρονώτη

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία του...

Το πρόγραμμα των αγώνων των επτά πρωταθλητών του 5ου ομίλου στο δρόμο για τη Γ’ Εθνική

Το πρόγραμμα των αγώνων μεταξύ των επτά πρωταθλητών Ενώσεων...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο