Ιουνίου 08, 2019

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε Συνέδριο της Ι. Μ. Μεσσηνίας (pics)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ξεκίνησαν απόψε στην Καλαμάτα, οι εργασίες του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, με θέμα: “Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία – Διερευνώντας το Δυτικό Παρελθόν της Πελοποννήσου”, το οποίο λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο “Elysian Hotel and Spa Kalamata”.

Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Η εναρκτήρια εκδήλωση ξεκίνησε με την προσφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος ευχαρίστησε αρχικά για την τιμητική παρουσία του το Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα. 

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι η διοργάνωση του Συνεδρίου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την τοπική Εκκλησία της Μεσσηνίας και καρπό συνεργασίας της Ακαδημίας Αθηνών, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Στη συνέχεια μιλώντας για την θεματολογία ευχαρίστησε την επιστημονική επιτροπή στο πρόσωπο της Ομοτίμου Καθηγήτριας του ΕΚΠΑ κας Χρύσας Μαλτέζου, καθώς και όλους τους εισηγητές και ερευνητές.

Ευχαριστίες συνάμα απηύθυνε στον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και την Επίκουρο Καθηγήτρια κα Δέσποινα Μιχάλαγα για το κοπιώδες έργο της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τους χορηγούς για την σημαντική συμβολή τους, τους εκπροσώπους των Αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τα Μ.Μ.Ε.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες εξέφρασε στον υψηλό προσκεκλημένο, Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο και κάλεσε να χαιρετίσει το Συνέδριο και να κηρύξει την έναρξή του.

Ο κ. Παυλόπουλος, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το Συνέδριο στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παρουσία των Φράγκων και Βενετών στη Μεσσηνία, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Ακαδημαϊκό και Ομότιμο Καθηγήτρια του ΕΚΠΑ με θέμα: “Λατινοκρατούμενη Πελοπόννησος”.

Τέλος, η εκδήλωση περατώθηκε με ερμηνεία παλαιών μουσικών τραγουδιών από το Σύνολο “Ex Silentio”.

Δείτε περισσότερα εδώ 

Προσθήκη σχολίου

Make sure you enter the (*) required information where indicated.Basic HTML code is allowed.

Εγγραφείτε και διαβάστε τις σημαντικότερες ειδήσεις

fb yt
insta twiter

logofootermedia