JYSK: Ο ανταγωνιστής των ΙΚΕΑ έρχεται στην Καλαμάτα με νέο κατάστημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η διεθνής Δανέζικη αλυσίδα JYSK ανοίγει στην Καλαμάτα το νέο της υποκατάστημα. Αλλάζει τον εμπορικό χάρτη του Νομου η έλευση του ανταγωνιστή των ΙΚΕΑ που διαθέτει 2.400 καταστήματα σε 48 χώρες.

Στο κτίριο του παλιού LEVIS που βρίσκεται στο λιμάνι της Καλαμάτας θα στεγαστεί ένα νέο πολυκατάστημα για το σπίτι. O λόγος για την εταιρεία JYSK η οποία αποτελεί έναν παγκόσμιο γίγαντα στις λιανικές πωλήσεις προϊόντων που χρειάζεται ένα σπίτι. Το υποκατάστημα της Καλαμάτας θα στεγαστεί σε περίπου 3.000 τ.μ. και σε αυτό αναμένεται να εργαστούν αρκετά άτομα από την Καλαμάτα. Επίσημες ανακοινώσεις για την ακριβή ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του υποκαταστήματος αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Το κατάστημα της Καλαμάτας θα είναι το δεύτερο της εταιρείας στην Πελοπόννησο (χθες εγκαινιάστηκε αυτό της Πάτρας) και το 10 κατά σειρά στην Ελλάδα. Η JYSK διαθέτει ήδη καταστήματα στην Αθήνα (4), στη Θεσσαλονίκη (2), στην Λάρισα, στην Κομοτηνή και στην Πάτρα. 

Ο γίγαντας της Δανίας

Η JYSK είναι μια διεθνής αλυσίδα λιανικής και είναι ιδιοκτησία του αρχικού ιδρυτή της, Lars Larsen, που είναι γνωστός σε όλη τη Δανία ως ο κορυφαίος έμπορος της χώρας που έχει πάντα «μια καλή προσφορά».

Το 1979, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημά του στη Δανία, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, το Aarhus – όπου, συμπτωματικά βρίσκεται ακόμη – ο Larsen είχε μεγάλες φιλοδοξίες, παρόλο που δεν φαντάστηκε ποτέ πόσο γρήγορα θα αναπτυσσόταν η επιχείρησή του. Ο Larsen άνοιξε πολλά επιτυχημένα JYSK Sengetøjslager (το αρχικό όνομα του καταστήματος μέχρι το 2001) σε όλη τη Δανία και το 1984 άνοιξε το πρώτο του κατάστημα εκτός των συνόρων της χώρας, στη γειτονική Γερμανία.

Σήμερα ο Όμιλος JYSK αποτελείται από περισσότερα από 2.400 καταστήματα στις παρακάτω 48 χώρες σε όλο τον κόσμο: Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Πολωνία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ουγγαρία, Ολλανδία, Σλοβακία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ισλανδία, Καναδά, Γροιλανδία, Νήσοι Φαρόε, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Ουκρανία, Κόσοβο, Βουλγαρία, Καζακστάν, Ρουμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Σλοβενία, F.Y.R.O.M., Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κίνα, Σερβία, Αρμενία, Ινδονησία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα, Σιγκαπούρη, Αλβανία, Βιετνάμ, Μάλτα, Πορτογαλία, Γεωργίας, Λευκορωσία, Τατζικιστάν, Μολδαβία και το Βέλγιο.

Ο ετήσιος τζίρος του ομίλου είναι 3,12 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ανάπτυξη είναι σταθερή και ελεγχόμενη και το συνολικό προσωπικό αριθμεί περίπου 21.000 υπαλλήλους.

messiniapress.gr

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Workshop για τις δράσεις του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στην Τρίπολη

Η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου –...

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που...

Διεθνής Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών η 18η Απριλίου – Ελεύθερη είσοδος

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μεγάλο τμήμα του Ναυπλίου λόγω έργων

Λόγω ασφαλτοστρώσεων θα υπάρξει σήμερα 18/4/2024 ως τις 5...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο