Σε επίσχεση εργασίας το προσωπικό του Γ.Ν. Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου, 3ωρη στάση εργασίας από τις 7πμ εως 10πμ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Εργαζομενων.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο Καλαμάτας αναφέρει:

«Διαμαρτυρόμαστε για τα ολοένα αυξανόμενα προβλήματα που δημιουργεί η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου και οι μηδαμινές προσλήψεις παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας.

Η κατάσταση σε τμήματα και κλινικές είναι τραγική, προσωπικό και ιατροί στα όρια της εξάντλησης, μ’ απάνθρωπα ωράρια εργασίας, παραβίαση κάθε έννοιας ασφάλειας και αξιοπρέπειας στην εργασία.

Ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό είναι απλήρωτοi για μήνες. Συγκεκριμένα οι ειδικευόμενοι ιατροί έχουν 4 μήνες απλήρωτοι τις εφημερίες τους. Στο νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό οφείλονται αργίες, νυχτερινά απ’ το Δεκέμβρη του 2014, ενώ ήδη η διοίκηση μ’ εντολή του υπουργού Υγείας προχώρησε σε περικοπή 40% των χρημάτων που μας οφείλονται για το μήνα Δεκέμβρη.

Προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του Νοσοκομείου που μας επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό για να πληρωθούν τα οφειλόμενα του 2015 και όσα πιστώθηκαν για το Δεκέμβρη του 2014 δεν επαρκούν για να καλύψουν τις εφημερίες που το προσωπικό έχει δουλέψει.

Μετά απ’ αυτήν την εξέλιξη κατατίθενται από σήμερα μαζικά απ’ το προσωπικό δηλώσεις επίσχεσης εργασίας μέχρι να καταβληθούν τα οφειλόμενα.

Αύριο Τετάρτη θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με στάση εργασίας που χει εξαγγελθεί απ΄ τις 7πμ εώς τις 10πμ και παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο των τακτικών ιατρείων.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν περιοδείες για ενημέρωση των πολιτών.

Από αύριο Τετάρτη 29/4 τίθεται εν ισχύ και η επίσχεση εργασίας για την οποία η κατάθεση των δηλώσεων θα συνεχιστεί.

Ενημερώνουμε τους πολίτες του νομού ότι το νοσοκομείο θα λειτουργεί μόνο για τα επείγοντα περιστατικά και ζητούμε την κατανόηση και τη συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα που διεξάγουμε.

Απαιτούμε:

  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων. Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών
  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.»
- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περί Πρωτοκόλλου και Εθιμοτυπίας στο Λεβίδι στον Παναρκαδικό και στην Expo

Παρατηρώντας τις διάφορες εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στον τόπο...

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Βασίλη Κικίλια η συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

Με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, την Δευτέρα 15 Απριλίου. Η προετοιμασία για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο ήταν το βασικό ζήτημα που απασχόλησε τη συνεδρίαση, με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να αναλύει

Ο Αποστόλης Στρέμπας πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

Ο Αποστόλης Στρέμπας είναι ο πρώτος σκόρερ με 27...

Κώστας Τζιούμης: «Απρέπεια και απρεπείς»

Σε δήλωση του Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης αναφέρεται...
Μετάβαση στο περιεχόμενο