Συνάντηση στην Τρίπολη για το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 και ειδικότερα των δράσεων που αφορούν στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης διοργανώνει συνάντηση εργασίας, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10.00 το πρωί, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

 Στη συνάντηση, στην οποία θα μετάσχουν ο Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Καλαμάτας, θα συζητηθούν οι διαδικασίες εφαρμογής (προδιαγραφές στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, σχέδια δράσης, κριτήρια αξιολόγησης κ.λπ.), το πλαίσιο διαχείρισης (ανάληψη καθηκόντων διαχείρισης των σχεδίων δράσης, ανά κατηγορία περιοχής ) και η αρχιτεκτονική των προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (θεματικοί στόχοι, επενδυτικές προτεραιότητες, ενδεικτικές δράσεις).

Υπενθυμίζεται ότι για την Καλαμάτα έχει αποφασισθεί να γίνει ένταξη στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης δύο περιοχών:
α. της παραλιακής ζώνης από τον Κορδία μέχρι το Filoxenia και με βάθος μέχρι περίπου το ύψος της οδού Kρήτης
β. του ευρέος Ιστορικού Κέντρου, δηλαδή της περιοχής που οριοθετείται ως εξής: Παν. Καίσαρη – Φαρών – πλατεία Φραγκόλιμνας – Υπαπαντής – Αριστομένους.
Για την εκπόνηση μελετών για το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ο Δήμος Καλαμάτας θα συνάψει προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
00:03:38

Ο Δημήτρης Τσιόδρας στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024» στην Τρίπολη (vid)

Ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής...

Σε θετικό κλίμα η επίσκεψη της Υφυπουργού Ανάπτυξης στη ΒΙΠΕ Τρίπολης

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες (...

Απολογισμός έργου των πρώτων εκατό ημερών της νέας Δημοτικής αρχής

          Συνέντευξη τύπου παρέθεσε σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου στα τοπικά μέσα ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 100 πρώτων ημερών της Δημοτικής Αρχής.           «Ότι είπαμε προεκλογικά το κάναμε πράξη», επισήμανε ο Δήμαρχος Κορινθίων και στη συνέχεια ανέλυσε τις κινήσεις της Δημοτικής Αρχής που έχουν γίνει αυτό το διάστημα.           Συγκεκριμένα:
Μετάβαση στο περιεχόμενο