ΑρχικήΜΕΣΣΗΝΙΑΔήμος ΚαλαμάταςΣυμμετοχή του Δήμου σε workshop στο πλαίσιο του έργου SMACITE

Συμμετοχή του Δήμου σε workshop στο πλαίσιο του έργου SMACITE

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από το Πανεπιστήμιο Πατρών – Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του έργου SMACITE (https://smacite.eu/), σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκπαιδευτική και Συμβουλευτική ΕΠΕ ανοικτή εκδήλωση με θέμα: «Πόλεις & Κοινότητες έτοιμες για το μέλλον: Έξυπνη ανάπτυξη μέσα από νέες δεξιότητες για μηχανικούς και τεχνικούς Έξυπνων Πόλεων».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που είχε την μορφή ανοικτού workshop, παρουσιάστηκαν:

  • Καλές πρακτικές έξυπνων πόλεων όπως εφαρμόζονται από δύο Ελληνικές Πόλεις (τα Τρίκαλα και την Καλαμάτα) στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030
  • Προγράμματα διακρατικής συνεργασίας για την αναβάθμιση των εφαρμογών έξυπνων πόλεων που αξιοποιούνται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (Σχέδιο Horizon Metacities Excellence Hub & Interreg Euro-MED C4LA)
  • Εργαλεία διάγνωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων και εκπαιδευτικών αναγκών που μπορούν να αξιοποιηθούν για την βελτίωση των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων (Σχέδιο ΕΙΤ OASIS)
  • Το εκπαιδευτικό υλικό και το εκπαιδευτικό περιβάλλον που σχεδιάζονται στο πλαίσιο του SMACITE ειδικά για υφιστάμενους και εν δυνάμει μηχανικούς και τεχνικούς έξυπνων πόλεων.

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτησε η Πρόεδρος του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Καθηγήτρια, Η. Αντωνοπούλου, ενώ το έργο SMACITE παρουσιάστηκε από την Επίκ. Καθηγήτρια Δρ. Μ. Ρήγκου, τον Ερευνητή Δρ. Β. Γκάμα και τον Μηχανικό Η/Υ και Πληροφορικής Χ. Θεοδωρακόπουλο. Το εργαστήριο έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την εγγραφή στις πιλοτικές εκπαιδεύσεις του SMACITE όπου μπορούν να συμμετέχουν:

  • Μαθητές σχολών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
  • Φοιτητές πανεπιστημίων
  • Επαγγελματίες δημόσιων οργανισμών
  • Επαγγελματίες επιχειρήσεων

Προθεσμία αιτήσεων έως 31/12/2023.

Την παρουσίαση για λογαριασμό του Δήμου Καλαμάτας έκανε ο αρχιτέκτονας και Προϊστάμενο Τμήματος Τουρισμού Νίκος Γιαννακόπουλος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο