Συμμετοχικός σχεδιασμός για το παράκτιο μέτωπο

Μία συμμετοχική δράση με την τοπική κοινότητα, για μικρούς και μεγάλους, θα εξελιχθεί στην περιοχή του λιμανιού και συγκεκριμένα στο πάρκο του Πανελληνίου, αύριο Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 και ώρα 19:30, παρουσία μελών των ομάδων εργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας και τεχνικών συμβούλων από τα μελετητικά γραφεία Superwien της Βιέννης και Urbana της Αθήνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μία συμμετοχική δράση με την τοπική κοινότητα, για μικρούς και μεγάλους, θα εξελιχθεί στην περιοχή του λιμανιού και συγκεκριμένα στο πάρκο του Πανελληνίου, αύριο Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 και ώρα 19:30, παρουσία μελών των ομάδων εργασίας της Παγκόσμιας Τράπεζας και τεχνικών συμβούλων από τα μελετητικά γραφεία Superwien της Βιέννης και Urbana της Αθήνας.

Η δράση αφορά τον σχεδιασμό για το παράκτιο μέτωπο της Καλαμάτας και εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ελλάδα, βιώσιμες πόλεις και περιφέρειες μέσω Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων», που χρηματοδοτεί η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται, ότι η Καλαμάτα μαζί με ακόμη 3 Ελληνικές πόλεις, έχει επιλεγεί και ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας και για το λόγο αυτό, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων επιστημονικών ομάδων εργασίας θα βρίσκεται στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, όπου και θα έχει σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη του Δήμου, καθώς και με εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Στόχος της δράσης είναι να καταγραφούν επιτόπιες αυθόρμητες αλληλεπιδράσεις με την τοπική κοινότητα.

Ένας μεγάλος δορυφορικός χάρτης της παραλιακής περιοχής της Καλαμάτας θα μεταφερθεί σε βασικούς δημόσιους χώρους κατά μήκος της προκυμαίας, προκειμένου κάτοικοι της περιοχής όλων των ηλικιών να πλησιάζουν και να τους μοιραστούν μικρές αυτοκόλλητες κουκίδες σε διαφορετικά χρώματα (κόκκινο/πράσινο/κίτρινο) τις οποίες θα τους ζητείται να τις τοποθετήσουν σε σημεία του χάρτη που τους αρέσουν/δεν τους αρέσουν/απαιτούν αλλαγές στη γειτονιά τους.

Ως αποτέλεσμα, ο χάρτης θα δείξει -με την οπτική των πολιτών- ποια μέρη λειτουργούν καλά και ποια μέρη χρειάζονται κάποια παρέμβαση. Η δράση αποτελεί επί της ουσίας την έναρξη μιας ευρείας διαβούλευσης για το δημόσιο χώρο που θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το παράκτιο μέτωπο.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βραδιά ρεμπέτικου με άρωμα Αποδήμων – Με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση στο πλαίσιο της Εβδομάδας Αποδήμων

Ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό οδοιπορικό στο ρεμπέτικο τραγούδι ένωσε την Τρίτη 21 Ιουλίου το βράδυ τον Δήμο Σπάρτης με τους Απόδημους Λάκωνες

52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού & Μουσικής στα Λαγκάδια στις 25 Ιουλίου

Ο 52ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού επιστρέφει δυναμικά στα Λαγκάδια Γορτυνίας στις 25 Ιουλίου. Η παράδοση ζωντανεύει ξανά με κορυφαίους καλλιτέχνες.

Στην παρουσίαση του νέου Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης ο Δημήτρης Πτωχός

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε ενεργά στην επίσημη παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό να δίνει το «παρών»

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ορκίστηκε η νέα υπάλληλος Χριστίνα Αναγνωστάκου

Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Βόρειας Κυνουρίας η ορκωμοσία της κας Χριστίνας Αναγνωστάκου, ενώπιον του Δημάρχου Γεωργίου Καμπύλη.