Μεγάλη επιχείρηση Συνδέσμου Ύδρευσης, ΔΕΥΑ Καλαμάτας και Δήμου στη δεξαμενή υδροδότησης στο Πήδημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 30 Μαΐου 2023 μεγάλη επιχείρηση του Συνδέσμου Ύδρευσης, της ΔΕΥΑ Καλαμάτας και του Δήμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τεράστια βλάβη που υπέστη η δεξαμενή υδροδότησης στο Πήδημα, μέσω της οποίας υδροδοτείται η Καλαμάτα.

Η ζημιά προήλθε από καταστροφή ειδικού σημείου για τον καθαρισμό της δεξαμενής στη βάση της και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει αποκατάστασή της.  

Ήδη εξελίσσεται μεγάλη παρέμβαση στο πλαίσιο επίτευξης εναλλακτικής λύσης, υπό τις κατευθύνσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών του Συνδέσμου Ύδρευσης και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, προκειμένου να υδροδοτηθεί με παράκαμψη ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς νερού Φ600 και εν συνεχεία οι δεξαμενές της πόλης.

350668161 178213004901871 2766535956741080156 n

ΑΥΤΟΨΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΗΔΗΜΑΤΟΣ

Στο σημείο που έχει προκληθεί η βλάβη βρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Κατά την αυτοψία μου στη δεξαμενή του Πηδήματος διαπίστωσα ότι η ζημιά είναι μεγάλη ενώ είναι πολύ δύσκολη τόσο η πρόσβαση στο σημείο όσο και η επισκευή. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Γίνεται προσπάθεια να απομονώσουμε τη δεξαμενή με bypass ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε το νερό από τη υδρομάστευση του Πηδήματος απευθείας στην Καλαμάτα. Μία γεώτρηση θα δώσει λύση για την ύδρευση των χωριών και της Μεσσήνης. Ο Δήμος Καλαμάτας έχει τεθεί σε επιφυλακή ενώ οι υδροφόρες του Δήμου θα μεταφέρουν νερό στο νοσοκομείο, στο στρατόπεδο και όπου αλλού χρειαστεί. Θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες να κάνουν υπομονή και να δείξουν κατανόηση. Τους διαβεβαιώνω ότι θα εργαστούμε σκληρά ώστε η ζημιά να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό».

Για την πρωτοφανή αυτή βλάβη, νωρίτερα ο Δήμαρχος είχε ενημερώσει τηλεφωνικά τους Επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. καθώς και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

350788047 3375906322660105 7412795236819480609 n

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Ο ΔΗΜΟΣ – ΝΕΡΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ο Δήμος Καλαμάτας και η ΔΕΥΑΚ από την πρώτη στιγμή, έχουν τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής. Προτεραιότητα δόθηκε στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως η κάλυψη του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δομών Υγείας και του Γηροκομείου.

Επίσης, ενεργοποιήθηκαν τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, προκειμένου, μέσω δημοτικών οχημάτων και βυτίων, να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες καθαριότητας παιδικών σταθμών και σχολικών μονάδων. Ακόμα, θα διανεμηθούν σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία οι απαραίτητες ποσότητες εμφιαλωμένων νερών.

{gallery}arthra/2023/05/30-24815{/gallery} 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έρευνα για την Κοινωνική Οικονομία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη δική σας συμμετοχή

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προσπαθειών μας να κατανοήσουμε και να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία στην περιοχή μας, διεξάγουμε μια ολοκληρωμένη έρευνα με στόχο να συγκεντρώσουμε πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερόμενων φορέων που εμπλέκονται ή υποστηρίζουν τον τομέα της κοινωνικής οικονομίας. Η μοναδική σας προοπτική και εμπειρογνωμοσύνη είναι ανεκτίμητη για εμάς, καθιστώντας τη συμμετοχή σας

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Πέμπτη 18 Ιουλίου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, τον οποίο εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας για την Πέμπτη 18 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στους Νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες και στους επαγγελματίες να

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο δάσος της Σολυγείας

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Σοφικό και συγκεκριμένα  στη θέση “Λαρίσι”. Λόγω των καιρικών συνθηκών που ευνοούν το ξέσπασμα πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλές θερμοκρασίες και δυνατούς ανέμους, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι

Σινεμά ο Σταθμός, για τρίτη φορά στην Τρίπολη!

3 σιδηροδρομικοί σταθμοί ανοίγουν ξανά για μία μόνο βραδιά για να υποδεχτούν ξεχωριστές ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου 4η χρονιά φέτος για την ενέργεια ΄΄Σινεμά ο Σταθμός΄΄ , και με 3η επίσκεψη στην πόλη της Τρίπολης! Ο παλιός σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης ,αποτελεί εκ νέου επιλογή της ενέργειας και την τρίτη στάση της φετινής διαδρομής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο