Νέα δράση του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκδήλωση στο πλαίσιο δράσης που αφορά την διαδραστική πληροφόρηση και εκπαίδευση των μαθητών/τριών της Π.Ε. Μεσσηνίας σχετικά με θεματικές ενότητες όπως: δικαιώματα του παιδιού, παιδική κακοποίηση, σχολικός εκφοβισμός στο σχολικό πλαίσιο, έπειτα από έγγραφη έγκριση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.

Ε. Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας.

Η πρώτη εκδήλωση έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, παρουσία του Διευθυντή, Ιωάννη Κωτσάκη, ενώ έχουν προγραμματιστεί και θα ακολουθήσουν ανάλογες συνεργασίες με σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Νόμο Μεσσηνίας.

Για την υλοποίηση μιας ακόμη δράσης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας, Γιώργος Φάβας, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου, επισημαίνοντας «την ανάγκη της εξωστρέφειας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στα διάφορα ζητήματα που πραγματεύεται το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας μέσα από τις δράσεις, δράσεις που θα συνεχιστούν με τη διαρκή υποστήριξη του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου».

20230328 095741 Medium

Στην εκδήλωση, επίσης, παρέστη η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Θεμάτων Νομικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Μεσσήνης,  Ελένη Τσέλιου, επισφραγίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, την αγαστή συνεργασία ανάμεσα στο Δήμο Καλαμάτας και τους Δήμους της Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας, ψυχολόγος Μαρία Χαριζοπούλου, ανέφερε σχετικά με τη δράση ότι: «πυλώνας όλων των δράσεων του Κέντρου Κοινότητας είναι η κάλυψη των αναγκών/αιτημάτων της κοινότητας στο πεδίο μέσω ενημερωτικών/εκπαιδευτικών, ψυχοκοινωνικών και συναφών παρεμβάσεων, ενώ παράλληλα βασικό άξονα αποτελεί και ο διασυνδετικός χαρακτήρας της δομής με φορείς και υπηρεσίες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

20230328 100941 Medium 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτασμός συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης, το Δημοτικό Συμβούλιο, η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας και η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών, σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας, στις 26 Μαίου 2024 τους εορτασμούς των 203 ετών από της συστάσεως της Πρώτης Πελοποννησιακής Γερουσίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών την

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Ήρωα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη

Ο Δήμαρχος Τρίπολης και ο Πρόεδρος της ΔΚ Κερασίτσας, σας προσκαλούν στις εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τον Ήρωα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη που θα πραγματοποιηθούν στην γενέτειρα του Κερασίτσα Αρκαδίας στις 26 Μαΐου 2024.  Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Τζιούμης -------------------------- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 26 Μαΐου 2024 Χώρος ανδριάντα Γρηγόρη Λαμπράκη Ωρα: 10.30 Επιμνημόσυνη Δέηση Ομιλία: Κωστοπούλου

Πολιτιστικός Μάϊος στο Δ.Κορινθίων με σειρά εκδηλώσεων από 24 έως 27. 05. 24

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κορινθίων με τίτλο «Πολιτιστικός Μάϊος», για το διάστημα 24/5 έως και 27/5 έχουν προγραμματιστεί οι κάτωθι εκδηλώσεις: 1. «Διεθνής Μουσική Σύμπραξη», με τη συμμετοχή της χορωδίας νέων του Σχολείου Χορωδιακής τέχνης του Μονάχου και της νεανικής ορχήστρας του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στις 19:00 μ.μ. στο

Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας | Δημήτρης Πτωχός: «Στεκόμαστε δίπλα με κάθε τρόπο στις άοκνες προσπάθειες των ανθρώπων της τέχνης»

«Το Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του κόσμου ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην Αθήνα. Το 30ο Διεθνές

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο