Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

Tα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και τα ΚΔΑΠ της Κ.Ε. Φάρις τίμησαν τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 πραγματοποιώντας δράσεις σχετικές με την ημέρα.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στον χώρο της Φιλαρμονικής. Συμμετείχαν τα ΚΔΑΠ του 1ου, 6ου, 21ου, Λεΐκων και Αρφαρών. Τα ΚΔΑΠ του Ασπροχώματος και της Θουρίας πραγματοποίησαν γιορτή στον χώρο του σχολείου τους. Όλες οι γιορτές θα περιείχαν ποιήματα, χορούς και τραγούδια. 

Στα ΚΔΑΠ της Κ.Ε. Φάρις (7ο, 8ο, 9ο, 14ο και Βέργας) τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς αρχικά παρακολούθησαν ένα ενημερωτικό βίντεο σχετικά με το τι γιορτάζει ο ελληνικός λαός στις 25 Μαρτίου.

Έπειτα διάβασαν ποιήματα, χόρεψαν χορούς και τραγούδησαν τραγούδια εμπνευσμένα από το 1821. Ακόμα, πραγματοποίησαν στους προαύλιους χώρους μια μικρή παρέλαση. Τέλος, δημιούργησαν αφίσες που απεικονίζουν διάφορες πτυχές και ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Σκοπός της δράσης ήταν τα παιδιά να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 και τις πράξεις των ηρώων μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές διαδικασίες.

{gallery}arthra/2023/03/24-24483{/gallery} 

 

 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκδήλωση με θέμα «Δημοσιογραφία και Πολίτες» στην έκθεση «Πελοπόννησος EXPO 2024»

Ο ενημερωτικός ιστότοπος anagnostis.org και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος...

13-14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 – Arcadia Classic Tour 2024 με 81 Συμμετοχές

Όλα έτοιμα για την αφετηρία του 10ο Επετειακού Arcadia Classic Tour 2024, μια συνδιοργάνωση των σωματείων  Off Road Team και ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και την υποστήριξη των ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και Ε.Λ.Ι.Α. Το αγαπημένο «μικρό» όλων, το ACT,  είναι ένα διήμερο απόδρασης με το ιστορικό όχημα, συνυφασμένο μέσα στις ορεινές διαδρομές και την ιδιαιτερότητα της Πελοποννησιακής μικρογεωγραφίας που επιτρέπει την άμεση

Πυροσβεστική: 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 73 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο (9.30μμ Παρασκευή) σε...
Μετάβαση στο περιεχόμενο