Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και τα ΚΔΑΠ της Κ.Ε. Φάρις τίμησαν τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 πραγματοποιώντας δράσεις σχετικές με την ημέρα.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στον χώρο της Φιλαρμονικής. Συμμετείχαν τα ΚΔΑΠ του 1ου, 6ου, 21ου, Λεΐκων και Αρφαρών. Τα ΚΔΑΠ του Ασπροχώματος και της Θουρίας πραγματοποίησαν γιορτή στον χώρο του σχολείου τους. Όλες οι γιορτές θα περιείχαν ποιήματα, χορούς και τραγούδια. 

Στα ΚΔΑΠ της Κ.Ε. Φάρις (7ο, 8ο, 9ο, 14ο και Βέργας) τα παιδιά σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς αρχικά παρακολούθησαν ένα ενημερωτικό βίντεο σχετικά με το τι γιορτάζει ο ελληνικός λαός στις 25 Μαρτίου.

Έπειτα διάβασαν ποιήματα, χόρεψαν χορούς και τραγούδησαν τραγούδια εμπνευσμένα από το 1821. Ακόμα, πραγματοποίησαν στους προαύλιους χώρους μια μικρή παρέλαση. Τέλος, δημιούργησαν αφίσες που απεικονίζουν διάφορες πτυχές και ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821.

Σκοπός της δράσης ήταν τα παιδιά να ενημερωθούν και να κατανοήσουν τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821 και τις πράξεις των ηρώων μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές διαδικασίες.

{gallery}arthra/2023/03/24-24483{/gallery} 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan είχε ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας κ. Tigran Mkrtchyan πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, στο γραφείο του στο Δημαρχείο Κορίνθου.           Συζήτησαν για τις στενές σχέσεις που διαχρονικά διατηρεί η πόλη της Κορίνθου με την Αρμενία και για αδελφοποίηση της Κορίνθου με αντίστοιχη πόλη της Αρμενίας με πρόταση του

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley – ΠΛΑΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ

Στον χάρτη του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ μπαίνει η...

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο