Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου στις εκδηλώσεις για την επέτειο της απελευθέρωσης της Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στην Καλαμάτα, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για την 202η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τους οθωμανούς -στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις 3.20 το μεσημέρι έγινε ο τερματισμός στην πλατεία 23ης Μαρτίου του δρόμου θυσίας και λίγο αργότερα η άφιξη της φλόγας από τη Μονή Βελανιδιάς, της σημαίας της Επανάστασης, η αφή του βωμού και η έπαρση της σημαίας της Επανάστασης.

Ακολούθησε στις 3.40 δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, στη συνέχεια εψάλη τρισάγιο προ του μνημείου στην πλατεία, μετά το οποίο ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νίκος Ζαχαριάς εκφώνησε ομιλία.

Στη συνέχεια έγινε προσκλητήριο των οπλαρχηγών, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και μετά ξεκίνησε η αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας, με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται με την παρέλαση μαθητών σχολείων και οπλαρχηγών με τις ομάδες τους.

Στις εκδηλώσεις σήμερα παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Μίλτος Χρυσομάλλης και Αλέξης Χαρίτσης και Δυτικού Τομέα Αθηνών Νάντια Γιαννακοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ανδρέας Τσουκαλάς, Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Τομέα και Αναπτυξιακών Νόμων Στάθης Αναστασόπουλος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Σαράντος Μαρινάκης ως εκπρόσωπος του ασθενούντα δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, οι δήμαρχοι Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, άλλοι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος του ΑΟΤΑ “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας” περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, κ.α.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] The post Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής στις 27/5/2024 appeared first on .
00:06:35

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας οι Αιγύπτιοι κατηγορούμενοι για το Ναυάγιο της Πύλου

Σε διαδικασία απελευθέρωσης από τις φυλακές Ναυπλίου βρίσκονται οι...

Υπηρεσία Καθαριότητας Σπάρτης: Η διαδικασία για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων

Η Υπηρεσία Καθαριότητας υπενθυμίζει στους δημότες ότι για την...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο