Πρεμιέρα για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έναρξη χθες, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας, το οποίο θα διαρκέσει έως τις 30 Ιανουαρίου 2023.

Συνολικά θα παρουσιαστούν  90 ταινίες από 32 χώρες, ενώ έχουν προγραμματιστεί εργαστήρια, σεμινάρια και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πρόκειται για το μοναδικό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της Καλαμάτας να έρθει σε επαφή με αυτό το είδος, και σε εκείνο της υπόλοιπης Ελλάδας να παρακολουθήσει το πρόγραμμα διαδικτυακά, στο kalamatashortdocs.com. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω διοργάνωση έρχεται σε συνέχεια του επιτυχημένου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας διοργανώνουν το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και ο Δήμος Καλαμάτας  και στόχος είναι έρθει το νεανικό κοινό σε επαφή με το ντοκιμαντέρ, δίνοντάς του το έναυσμα να ασχοληθεί ενεργά και δημιουργικά με δικές του παραγωγές.

Τονίζεται ότι το σύνολο των προβολών και των δράσεων είναι δωρεάν για το κοινό.

Οι φυσικές προβολές θα γίνουν στο Αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» στην Καλαμάτα, ενώ το κοινό από όλη την Ελλάδα μπορεί να παρακολουθήσει ψηφιακά τις ταινίες στο kalamatashortdocs.com

Κατά την τελετή έναρξης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε την αξία της διοργάνωσης, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, κάτι άλλωστε που έχει αποδείξει και με την έμπρακτη στήριξή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα.

{gallery}arthra/2023/01/28-24190{/gallery} 

- Advertisment -hit-media.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι

To μαγικό της ταξίδι για το Παρίσι ξεκίνησε η...

Επιτρεπόμενο Ωράριο Λειτουργίας Καταστημάτων

  Τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές, επιτρέπεται να λειτουργούν, τηρούμενης της εργατικής νομοθεσίας: 1ον.  ΩΡΑΡΙΟ:  Από τις 6:00  έως  τις  21:00,         ΗΜΕΡΕΣ:  Από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο, εκτός από τις εξής ημέρες:         α) την πρώτη ημέρα του έτους (Πρωτοχρονιά),         β) την ημέρα της εορτής των

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων Οικολόγων [ΣΑΟΟ] θα εξορμήσει στο όρος Ζάβιτσα της Κυνουρίας

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατων...
00:00:00

Δείτε ζωντανά το 9ο «Our Ocean Conference» (OOC-9)

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 9ο “Our Ocean Conference” (OOC-9),...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο