Π. Νίκας: Κανένα ζήτημα εκχώρησης της μαρίνας Καλαμάτας προς τρίτους

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με εκχώρηση της μαρίνας Καλαμάτας προς τρίτους, επεσήμανε προς τους δημοσιογράφους σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με εκχώρηση της μαρίνας Καλαμάτας προς τρίτους, επεσήμανε προς τους δημοσιογράφους σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος. 

Στη μη εκχώρηση της μαρίνας, παρά τα αντιθέτως αναγραφέντα σε μερίδα του Τύπου, έγινε αναφορά για άλλη μια φορά σε σύσκεψη που είχε ο Δήμαρχος, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015, με εκπροσώπους του συνεταιρισμού Καλαματιανών μικρομετόχων, οι οποίοι κατέχουν το 40% των μετοχών της Μαρίνα Καλαμάτας ΑΕ. Το υπόλοιπο 60% κατέχει ο όμιλος Κυριακούλη.
Ο Δήμαρχος ζήτησε να γίνει στο προσεχές μέλλον σύσκεψη και με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ομίλου Κυριακούλη, για να ρυθμισθούν διάφορα ζητήματα, που έχουν σχέση με τη μαρίνα, «η οποία είναι η πλατεία, η ανάσα μιας ολόκληρης περιοχής», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο Π. Νίκας προσέθεσε πως ήδη έχει ανατεθεί η μελέτη σε γραφείο εκτός του Δήμου όλων των παραμέτρων που συνδέονται με το ζήτημα της μαρίνας.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως για να υπάρξει εκχώρηση της μαρίνας σε τρίτους, πρέπει να συναινέσει ο Δήμος, κάτι που αποκλείεται, ενώ δεν έχει χρησιμοποιηθεί σχετικός νόμος από το ΤΑΙΠΕΔ, που προβλέπει ότι το κράτος μπορεί να εγκρίνει τέτοιας μορφής εκχώρηση μετοχών.
Επισημαίνεται πως η μαρίνα Καλαμάτας ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και το Υπουργείο Οικονομικών την έχει παραχωρήσει κατά χρήση για 35 χρόνια στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Δήμος την ενοικίασε το 1998 σε εταιρεία για 25 χρόνια, μέχρι το 2023.
Υπενθυμίζεται πως η δημοτική αρχή, με έγγραφό της, ζήτησε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου την εκχώρηση κατά χρήση των διαφιλονικούμενων χώρων μεταξύ της οδού Σαλαμίνος και του πεζοδρόμου της μαρίνας, οι οποίοι τώρα έχουν καταληφθεί αυθαίρετα από επαγγελματίες, πολλοί από τους οποίους έχουν ανεγείρει και αυθαίρετες κατασκευές.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι φωνές της Τρίπολης τραγουδούν Στέλιο Καζαντζίδη σε μια μουσική βραδιά στην πλατεία Άρεως

Στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο έργο του Στέλιου Καζαντζίδη. Η βραδιά περιελάμβανε ερμηνείες γνωστών λαϊκών τραγουδιών από το ρεπερτόριο του καλλιτέχνη, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τοπικά μουσικά σχήματα και ερμηνευτές της περιοχής. Η εκδήλωση συγκέν

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης