3ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας “σΤης ελιάς το δάκρυ”

Από την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 έως και την Κυριακή 8 Μαΐου, έντεκα αφηγητές θα γεμίσουνε το Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας με παραμύθια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 έως και την Κυριακή 8 Μαΐου, έντεκα αφηγητές θα γεμίσουνε το Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας με παραμύθια.

.. με κουκιά… και με ρεβίθια!

Αρχή του παραμυθιού, την Παρασκευή 6 Μαΐου και ώρα 21:00, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, όπου η αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη θα “βουτήξει” στα βαθιά νερά των ιστοριών του κόσμου οδηγώντας μας με τρόπο θαυμαστό στη μαγική λίμνη των παραμυθιών!

Η Σάσα Βούλγαρη είναι πρωτοπόρος της νεο-αφήγησης στην Ελλάδα,  με σταθερές συνεργασίες σε μουσεία και σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό. Διδάσκει Τεχνική της Αφήγησης & Δημιουργική Γραφή με τη Μέθοδό της από το 1995. Το έργο της συνεχίζει μια πανάρχαια παράδοση και χαρακτηρίζεται από πειραματισμό και διερεύνηση των μετασχηματισμών της προφορικής αφήγησης στην εποχή μας. Από το 2013 συνεργάζεται με το Ίδρυμα Θεοχαράκη και από το 2010 με το Ίδρυμα Κακογιάννης το οποίο φιλοξενεί το κύριο εκπαιδευτικό της έργο. Προτάθηκε για το σύνολο του έργου της για το Διεθνές Βραβείο ALMA-Astrid Lindgren Memorial Award το 2014 και το 2015. Είναι Ψυχοπαιδαγωγός (Ε.Κ.Π.Α.) με ειδίκευση σε εναλλακτικές μορφές εκπαίδευσης. Το 1998 αφηγήθηκε 13 ελληνικά παραμύθια στην ΕΡΤ1.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 07 Μαΐου, η Σάσα Βούλγαρη θα προσφέρει ένα Βιωματικό εργαστήρι πέντε ωρών για την τεχνική της προφορικής αφήγησης με τίτλο “Το ταξίδι των ήχων στη γλώσσα των παραμυθιών”.

Το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο με τέσσερις αφηγήσεις από δέκα ντόπιους αφηγητές για παιδικό, ενήλικο και μικτό κοινό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Παρασκευή 06 Μαΐου 2022, Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, 21:00

Βραδιά αφήγησης για ενήλικο κοινό και για εφήβους από 11 χρονών

“Μέσα στου νερού το καθρέφτισμα” με την Σάσα Βούλγαρη

Σάββατο 07  Μαΐου 2022, Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, 18:30

Απόγευμα με παραμύθια  για μικρούς και μεγάλους

“Στης ανέμης το σκοπό, μια φορά κι έναν καιρό…”

Αγγελική Θεοδωρακοπούλου – Παναγιώτα Ηλιοπούλου

Σάββατο 07  Μαΐου 2022, Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, 21:00

Βραδιά αφήγησης για ενήλικο κοινό

“Γυναίκες φως…λόγια θεριά…αερικά σημάδια”

Εύη Ντινοπούλου, Σπύρος Τσίρος, Χριστίνα Δίμιζα

Κυριακή 08 Μαΐου 2022, Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, 12 το μεσημέρι

πρωινό με παραμύθια  για μικρούς και μεγάλους

“…πετάει πετάει το τσουράπι…”

Θεοδοσία Ψευτέα, Λίλλυ Τριαντάρη

Κυριακή 08 Μαΐου 2022, Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, 19:30

Απόγευμα με παραμύθια για ενήλικο κοινό και εφήβους από 11 χρονών

“…περιεργότερο και περιεργότερο…”

Γεωργία Γκότση, Κατερίνα Γυφτάκη, Μαρίζα Νταϊφά

* Τιμή εισιτηρίων: 3 ευρώ παιδικό/μαθητικό & 5 ευρώ για ενήλικες.

poster 01 1

spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κομμάτια το Μνημείο Απαγχονισθέντων Ηρώων (φωτο drone)

Το Μνημείο των Απαγχονισθέντων στην Τρίπολη (γνωστό και ως...

6 συνολικά οι νεκροί σκύλοι απο φόλες στην Κερασίτσα

Σε σχετική ανακοίνωση στα social media η ομάδα "Φιλοζωοι Αρκαδιας" αναδεικνείουν ένα ακόμη πρόβλημα με την διαχείρηση των αδέσποτων ζώων και τις επανελημένες δηλητηριάσεις και καταγγέλουν την Δημοτική Αρχή Τζιούμη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για αποτυχία, ανεπαρκή πρόληψη και έλεγχο.

Κόρινθος: Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές σε επιχειρήσεις – Συνελήφθη 32χρονος

Εξιχνιάστηκαν οκτώ κλοπές σε επιχειρήσεις της Κορινθίας με λεία 12.000 ευρώ. Συνελήφθη ένας 32χρονος, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του για την εγκληματική δράση.

Τρίπολη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο μνημείο των Απαγχονισθέντων

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Τρίπολη,...