Συνεπής και φερέγγυος οικονομικά ο Δήμος Καλαμάτας

Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, λίγο πριν την ολοκλήρωση του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θετική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα οικονομικά του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης, λίγο πριν την ολοκλήρωση του έτους.

Ο Δήμος είναι συνεπής και φερέγγυος ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις του, κάτι στο οποίο βοηθά η χρηστή διαχείριση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού 2021, έως 30 Δεκεμβρίου, ο προϋπολογισμός έχει διαμορφωθεί στα 88.008.931,42€ από τα 70.027.739,10€ (αρχικός προϋπολογισμός). Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού και των διεκδικήσεων του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, καθώς εξασφαλίστηκαν νέες χρηματοδοτήσεις και εντάξεις έργων. Το χρηματικό υπόλοιπο ανέρχεται περίπου στα 15 εκατ. €.

Ο Αντιδήμαρχος, επίσης, εστίασε στον τομέα της εξυπηρέτησης των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Οικονομικών, σε μια περίοδο με ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της πανδημίας. Ο Δήμος εκπληρώνει σε σύντομο χρόνο τις υποχρεώσεις του προς προμηθευτές, εργολάβους κ.λπ., ενισχύοντας την τοπική αγορά. Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, εντός του Δεκεμβρίου και έως σήμερα έχει καταβληθεί σε πληρωμές προς τρίτους ποσό της τάξεως των 4.084.238,65, με την εκτίμηση της Οικονομικής Υπηρεσίας, ότι θα αγγίξει το ποσό αυτό στο κλείσιμο του έτους τα 4,5 εκατ. €. Συνολικά έως και σήμερα από την αρχή του έτους, έχουν γίνει πληρωμές που ξεπερνούν τα 34 εκατ. €.

Ελάχιστες είναι οι εκκρεμότητες των παραστατικών που δεν έχουν ενταλματοποιηθεί, με την Υπηρεσία να έχει διαχειριστεί κατά τη διάρκεια του έτους εκατοντάδες καταχωρημένα παραστατικά.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου