Πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022

Με αγιασμό, ευχές και χαμόγελα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2021– 2022, με το πρώτο κουδούνι να χτυπά και στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με αγιασμό, ευχές και χαμόγελα ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2021– 2022, με το πρώτο κουδούνι να χτυπά και στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Για μία ακόμη χρονιά, η εκπαιδευτική περίοδος εκκινεί κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας. Τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας, υποδέχθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς δίχως προβλήματα, με τις εγκαταστάσεις να είναι συντηρημένες και περιποιημένες, ενώ μέσω των Δημοτικών Σχολικών Επιτροπών έχουν υπάρξει οι απαραίτητες προμήθειες σε υλικά και μέσα, σε συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολείων.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παρευρέθη στην τελετή του αγιασμού και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, στο Πειραματικό Γυμνάσιο, στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο καθώς και στα εκπαιδευτήρια Μπουγά, ενώ εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παρευρέθησαν σε σχολικές μονάδες στον αστικό ιστό και σε δημοτικά διαμερίσματα.

Ο Θ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι το νέο σχολικό έτος ξεκινάει γεμάτο όνειρα και ελπίδες, αλλά και δυσκολίες, λόγω της πανδημίας. Ευχήθηκε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, υπομονή, θέληση και δύναμη, ενώ διαβεβαίωσε τη σχολική κοινότητα ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά προκειμένου να αναβαθμίζονται διαρκώς οι εκπαιδευτικές δομές της περιοχής μας.

{gallery}arthra/2021/09/13-21625{/gallery} 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου