Η έκθεση «Ένδυμα Ψυχής» κόσμησε την Καλαμάτα

Την έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και φιλοξενείται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και φιλοξενείται στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, επισκέφτηκε χθες, Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος της πόλης Θανάσης Βασιλόπουλος.

Πρόκειται για μία έκθεση με σπουδαία έργα τέχνης, η οποία παρουσιάζεται στην Καλαμάτα σε παγκόσμια πρεμιέρα, φιλοξενώντας δημιουργήματα του καταξιωμένου φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη και του εκφραστή της κεντητικής τέχνης Anatoli Georgiev. Αποτελεί δε τη βασική δράση του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια με αφορμή την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Η έκθεση, που προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, ολοκληρώνεται αύριο, Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 (ωράριο λειτουργίας: 10:00-22:00).

Τον Δήμαρχο, ο οποίος συνοδευόταν από Αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο και τους διευθυντές των Καλλιτεχνικών Σχολών της Κ.Ε. Φάρις και του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, υποδέχθηκε η Πρόεδρος του Ιδρύματος κα Βικτωρία Καρέλια, ενώ την ξενάγηση έκαναν οι καλλιτέχνες κ. Κύρης και Georgiev.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για την πόλη μας, η πραγματοποίηση αυτής της σπουδαίας έκθεσης που έρχεται ως συνέχεια της αγάπης και της αταλάντευτης υποστήριξης του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και προσωπικά της Προέδρου κας Βίκυς Καρέλια, στην Ελληνική παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά. Επίσης, ως Δήμαρχος της πόλης θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά και τους καλλιτέχνες κ. Βαγγέλη Κύρη και Anatoli Georgiev γιατί μας έφεραν αυτή τη σπουδαία έκθεση, που είχαμε την τύχη και την τιμή να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εδώ.».

Από την πλευρά του Ιδρύματος, η κα Βικτωρία Καρέλια τόνισε: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια. Θέλω εκ μέρους του Ιδρύματος να σας ευχαριστήσω θερμά πρώτα – πρώτα για τη μεγάλη υποστήριξη που μας κάνατε, ούτως ώστε να γίνει αυτή η έκθεση, την παραχώρηση του χώρου και γενικώς την ανθρώπινη υποστήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενη διότι είχε μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο και άξιζε τον κόπο. Ίσως εγώ ενθουσιάζομαι πιο πολύ γιατί είναι ένα αντικείμενο που το λατρεύω και έτσι νομίζω, ήταν για την πόλη της Καλαμάτας κάτι πολύ καλό μέσα στο καλοκαίρι, τον κόσμο και τον ξένο που ήρθε, να δουν τι είναι η ψυχή της Ελλάδας, γιατί αυτή είναι η ψυχή της Ελλάδας».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου