Καλαμάτα : Ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες του Δήμου

Σε συνέχεια ανοιχτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο Δήμαρχος και ο ανάδοχος Γεώργιος Μιχαλιός υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Καλαμάτας για το έτος 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε συνέχεια ανοιχτού διεθνή ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ο Δήμαρχος και ο ανάδοχος Γεώργιος Μιχαλιός υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 1 Ιουνίου 2021, σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Καλαμάτας για το έτος 2021.

Η διάρκεια της παροχή υπηρεσιών είναι έως την 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση για το Δήμο η παροχή ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου. Τόνισε δε, ότι φέτος ενισχύθηκε η κάλυψη με επιπλέον ναυαγοσώστες, σε συνολικά 12 σημεία της παραλιακής ζώνης, από τη Δυτική Παραλία έως και τη Μικρή Μαντίνεια.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η εκτέλεση της ναυαγοσωστικής υπηρεσίας στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Καλαμάτας ως εξής:

Α) Ανατολική Παραλία, μήκους 2.200 μ. (6 βάθρα)

Β) Αλμυρός, μήκους 530 μ. (2 βάθρα)

Γ) Μικρή Μαντίνεια, μήκους 770 μ. (2 βάθρα)

Δ) Δυτική παραλία (Κορδίας) 650 μ. (2 βάθρα)

Συνολικά έχουν τοποθετηθεί 12 ναυαγοσωστικά βάθρα που στελεχώνονται από τον αντίστοιχο αριθμό ναυαγοσωστών. Επίσης υπάρχει εποπτεία αυτών από 2 ναυαγοσώστες ως συντονιστές – επόπτες και δύο χειριστές ταχυπλόων με ένα ναυαγοσώστη ανά σκάφος, οι οποίοι επιβαίνουν στα ταχύπλοα σκάφη για την παροχή άμεσης βοήθειας.

Κάθε ένα από τα σημεία διαθέτει τον προβλεπόμενο εξοπλισμό με ναυαγοσωστικά εφόδια, ιατροφαρμακευτικό υλικό, ναυαγοσωστικό σκάφος & κοινό εξοπλισμό.

Υπάρχει επίσης, διάθεση  δυο μηχανοκίνητων μικρών πνευστών  ταχύπλοων σκάφων μήκους τουλάχιστον πέντε (5) μέτρων και διάθεση διασωστικού ναυαγοσωστικού και ιατροφαρµακευτικού εξοπλισµού.

Τέλος έχει γίνει οριοθέτηση του χώρου λουομένων στη θαλάσσια περιοχή 400μ. κάθε ναυαγοσωστικού πόστου (περιοχή ελέγχου 200μ. εκατέρωθεν αυτού), σε όλες τις προαναφερόμενες παραλίες.

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος