13-14 Μαΐου οι εκδηλώσεις για τη Μάχη της Καλαμάτας

Διήμερες οι φετινές εκδηλώσεις από το Δήμο για τη Μάχη της Καλαμάτας. Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το σπουδαίο ιστορικό γεγονός της Μάχη της Καλαμάτας (28/29 Απριλίου 1941), που ήταν η τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα, που έδωσαν οι Συμμαχικές δυνάμεις, αποτελούμενες από Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες (από την Ελλάδα και την Κύπρο), Σέρβους και Εβραίους, κατά των Γερμανικών δυνάμεων που προήλαυναν ορμητικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διήμερες οι φετινές εκδηλώσεις από το Δήμο για τη Μάχη της Καλαμάτας. Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το σπουδαίο ιστορικό γεγονός της Μάχη της Καλαμάτας (28/29 Απριλίου 1941), που ήταν η τελευταία μάχη στην ηπειρωτική Ελλάδα, που έδωσαν οι Συμμαχικές δυνάμεις, αποτελούμενες από Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς και Έλληνες (από την Ελλάδα και την Κύπρο), Σέρβους και Εβραίους, κατά των Γερμανικών δυνάμεων που προήλαυναν ορμητικά.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί, σε συνέχεια επικοινωνίας του Δήμου με την Αδελφότητα των Απομάχων, θα είναι διήμερες, ώστε να υπάρξει διαδικτυακή συμμετοχή όσων λόγω απόστασης και πανδημίας δεν μπορούν να παρευρεθούν στην Καλαμάτα.

Ο Δήμος Καλαμάτας, έχει προγραμματίσει για την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 και ώρα 20.00, διαδικτυακή εκδήλωση, με ομιλητή τον Δρ. Μάριο Αθανασόπουλο, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Ιστορικά Στοιχεία και Ντοκουμέντα από τη Μάχη της Καλαμάτας». Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο Μανώλης Μάκαρης, ενώ τη μετάφραση έχει αναλάβει ο Λεωνίδας Βέλλης.

Την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021 και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθεί τελετή στο μνημείο το οποίο βρίσκεται στο νότιο άκρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.

{gallery}arthra/2021/05/11-20913{/gallery} 

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου