Εδώ και 1,5 χρόνο οκτώ σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας δεν παίρνουν σχολικά γεύματα λόγω γραφειοκρατικού λάθους!!

Αγωνιστική Συνεργασία: Να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα. Εδώ και ενάμιση χρόνο οκτώ σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας δεν παίρνουν σχολικά γεύματα λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί!!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγωνιστική Συνεργασία: Να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα. Εδώ και ενάμιση χρόνο οκτώ σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας δεν παίρνουν σχολικά γεύματα λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί!!!

Επερώτηση

Θέμα: «Να καλύψει οικονομικά η Περιφέρεια τα σχολικά γεύματα»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Επειδή η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, εκτός από μία κυβέρνηση επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών, κατάργησης δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και εξυπηρέτησης των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αποδεικνύεται καθημερινά, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα ότι δεν είναι κυβέρνηση των «αρίστων», που αυτοδιαφημιζόταν, αλλά μια κυβέρνηση αχρήστων και ανικάνων.

Τελευταίο «κατόρθωμα» της κυβέρνησης και ιδιαίτερα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι εν μέσω πανδημίας και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων για την πλειοψηφία των εργαζομένων, όλα τα σχολεία της χώρας μένουν χωρίς σχολικά γεύματα, γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε σωστά τη δουλειά του, με αποτέλεσμα η νέα σύμβαση να μην εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επειδή επίσης εδώ και ενάμιση χρόνο οκτώ σχολικές μονάδες του Δήμου Καλαμάτας δεν παίρνουν σχολικά γεύματα λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους, το οποίο δεν μπορεί να λυθεί.

Τέλος, επειδή στην προηγούμενη επερώτησή μας, κύριε Περιφερειάρχη, για το θέμα αυτό πριν από 13 μήνες, είχατε δηλώσει ότι θα προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να καλύψει οικονομικά η  Περιφέρεια την παροχή των σχολικών γευμάτων στις συγκεκριμένες 8 σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και δεν πράξατε τίποτα.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε όπως σας ζητάει και η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας να προβείτε με έξοδα της Περιφέρειας στην κάλυψη των γευμάτων των 8 αυτών Δημοτικών Σχολείων, που άδικα δεν δίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο.

Σας ρωτάμε λοιπόν:

1) Σκοπεύετε να υλοποιήσετε τη δέσμευσή σας που έχετε δώσει εδώ και 13 μήνες όπως σας ζητούν και οι γονείς και να καλύψει η Περιφέρεια με δική της χρηματοδότηση τα γεύματα στα 8 Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας, που δεν δίνονται λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους εδώ και ενάμιση χρόνο;

2) Θα προχωρήσετε σε διαμαρτυρία και πίεση προς το Υπουργείο Παιδείας ώστε να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα για όλους τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, που από την ανικανότητά του Υπουργείου Παιδείας κόπηκαν; Επίσης θα πιέσετε ώστε να επεκταθεί στο   σύνολο των μαθητών το μέτρο των σχολικών γευμάτων;

 

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Θανάσης Πετράκος

Δημοσθένης Δρούγκας

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου