Τον Δήμαρχο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία αιρετών του Δήμου Καλαμάτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, συνοδευόμενος από στελέχη του κόμματός του και συναντήθηκε με το Δήμαρχο, παρουσία αιρετών του Δήμου Καλαμάτας.

Ο Δήμαρχος, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, ευχαρίστησε τον κ. Λεβέντη για την έλευσή του, καθώς ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων θα παραστεί και στον εορτασμό της Πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής και τον ενημέρωσε για την κατάσταση του Δήμου Καλαμάτας, τονίζοντας πως ο Δήμος είναι οικονομικά υγιής, με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί μεγάλα και μικρά έργα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάπτυξη της Καλαμάτας και της περιοχής της.
Ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Λεβέντη για τις μεγάλες αναπτυξιακές επιδιώξεις του Δήμου Καλαμάτας που είναι:
1. Η επέκταση μέχρι την Καλαμάτα του αγωγού φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη, που θα βελτιώσει κατά 30% την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων
2. Η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου, με νέα, παραλιακή χάραξη
3. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Καλαμάτας.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους τα εξής:

«Καλωσορίζομε τον κ. Λεβέντη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τα καλύτερα των αισθημάτων. Του αναλύσαμε πριν από λίγο τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις ελπίδες του Δήμου μας και του ζητήσαμε τη συμπαράστασή του στον αγώνα της πόλης και του Δήμου να περάσει σε μία καλύτερη εποχή, να επιλύσει προβλήματα και να πορευθεί στο μέλλον με καλύτερες προϋποθέσεις. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ που μας άκουσε με προσοχή και ιδιαίτερα τον ευχαριστώ ότι είδε τα αιτήματά μας δίκαια, λογικά και ότι θα έχουμε τη συμπαράστασή του».
Ο Δήμαρχος προσέφερε στον κ. Λεβέντη αντίγραφο της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας, όπου απεικονίζεται «ο ριζωμένος στις ψυχές και στη συνείδηση του έθνους σταυρός», τον οποίον πλαισιώνουν οι λέξεις «πατρίς και δικαίωμα», αντίγραφο της «Προειδοποιήσεως εις τα ευρωπαϊκάς αυλάς» και εκδόσεις του Δήμου Καλαμάτας.

Ο κ. Λεβέντης ευχαρίστησε το Δήμαρχο «για την καλοσύνη του και τους παρισταμένους Δημοτικούς Συμβούλους και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Με προφανές ενδιαφέρον, αφού είμαι ντόπιος κι έχω γεννηθεί στη Μεσσήνη, άκουσα τα προβλήματα της πόλης. Δε θα πω ότι εγώ θα τα λύσω, βέβαια, είναι υπερβολή, αλλά στο μέτρο των ταπεινών μου δυνάμεων, επειδή ενδιαφέρομαι γενικά για την αποκέντρωση, είμαι κατά της αστυφιλίας, υπόσχομαι ότι θα κάνω το παν, τουλάχιστον τα τρία μεγάλα ζητήματα που μου ανέφερε ο κ. Δήμαρχος: το φυσικό αέριο, ο δρόμος προς το Ριζόμυλο και η ανάπλαση της παραλιακής οδού, αυτά να τα προχωρήσουμε οπωσδήποτε.

Θα εξαντλήσω όλη την πίεσή μου προς τη σημερινή Κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα για να γίνουν, γιατί είναι δίκαια και επιβεβλημένα και θ’ αλλάξουν λίγο τη μοίρα της περιοχής. Βέβαια, η μοίρα της περιοχής θ’ αλλάξει από την εργατικότητα και την προοδευτικότητα των πολιτών της και ούτε γι’ αυτό έχω την ελάχιστη αμφιβολία, ότι οι πολίτες της Καλαμάτας είναι οι άριστοι και οι καλύτεροι».

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου