Πολύ επιτυχημένη συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η μουσική βραδιά της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με τον ουρανό στο επίκεντρο, το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2019, που συνέπεσε με την πανσέληνο του Ιουλίου και παρουσιάσθηκε στο θαυμάσιο χώρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο λόφο των Νυμφών, στο Θησείο.

Μπροστά σε πολυπληθές ακροατήριο, τραγούδησαν η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού και ο Πάνος Μπούσαλης, αποσπώντας μαζί με τους μουσικούς συντελεστές της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θερμό χειροκρότημα. Τα τραγούδια που είχαν επιλεγεί, αναφέρονταν στο φεγγάρι, τον ουρανό και τ’ άστρα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν δύο τραγούδια του Πάνου Μπούσαλη, που αναφέρονταν στον Ταΰγετο και την Γκέμμα, ένα αστέρι που φαίνεται με ευχέρεια από το βουνό αυτό.

Η εκδήλωση αυτή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας θα επαναληφθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019, με έναρξη στις 21.00, στην κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας, με ελεύθερη πρόσβαση. Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, θα γίνεται προβολή αποσπασμάτων ελληνικών ταινιών από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, με βάση τα τραγούδια που θα ακουστούν. 

Θα ακολουθήσει παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπια, που θα διαθέσει η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img
- Advertisment -spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκτίμηση κόστους πασχαλινού τραπεζιού 2024 και σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό

Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου...

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΙΟΥ 2024

Download [162.00 B] The post ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΙΟΥ 2024 appeared first on .

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – ΠΑΣΧΑ 2024 (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ)

Loading... Taking too long? Reload document | Open in new tab Download [162.00 B] Download [162.00 B] The post ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ – ΠΑΣΧΑ 2024 (ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ) appeared first on .

Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν στον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου

Λίγες ημέρες πριν την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύλου, συνοδευόμενα από εκπαιδευτικούς του Σχολείου, επισκέφθηκαν το Δημαρχείο στην Πύλο και έψαλλαν στον Δήμαρχο και στα μέλη της Δημοτικής Αρχής τα Κάλαντα της Ανάστασης του Λαζάρου, αναβιώνοντας το έθιμο. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας ευχαρίστησε όλα τα παιδιά που επισκέφθηκαν το Δημαρχείο και

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μετάβαση στο περιεχόμενο