Ανέγερση δημοτικού καταστήματος στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 και ώρα 13:00, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας και έλαβε αποφάσεις για σημαντικά θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν η ανέγερση δημοτικού καταστήματος στην Τοπική Κοινότητα  Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 και ώρα 13:00, συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας και έλαβε αποφάσεις για σημαντικά θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν η ανέγερση δημοτικού καταστήματος στην Τοπική Κοινότητα  Ασπροχώματος του Δήμου Καλαμάτας.

Κατάρτιση όρων και σύνταξη διακήρυξης ανοικτής διαδικασίας για το έργο «Ανέγερση δημοτικού καταστήματος Ασπροχώματος». Εγκρίθηκαν. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 360.000 ευρώ με το ΦΠΑ και αφορά στην κατασκευή διωρόφου κτηρίου, για τη στέγαση του Κοινοτικού Γραφείου, καθώς και για τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος.

Το κτήριο του Δημοτικού Καταστήματος Ασπροχώματος πρόκειται να κατασκευασθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ο.Τ. 70 του εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Πόλης Ασπροχώματος, βορείως του κόμβου Ζαφείρη, στην ανατολική πλευρά της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης και επί γηπέδου συνολικής εκτάσεως 671,28 τετρ. μέτρων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η τροποποίηση του παραπάνω οικοδομικού τετραγώνου, σύμφωνα με την οποία θα χωρισθεί σε τμήμα χρήσεως κοινόχρηστου χώρου με επιφάνεια 300,02 τετρ. μέτρων και σε οικοδομήσιμο τμήμα με επιφάνεια 371,26 τετρ. μέτρων.

Η μελέτη προβλέπει διώροφο κτήριο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 15 cm περίπου και αυτό έχει τοποθετηθεί σε θέση τέτοια ώστε να εφάπτεται στα πλάγια όρια του οικοπέδου και να απέχει 2,50μ. από το πίσω όριο αυτού, με συνολική προσμετρώμενη δόμηση 219,95 τ.μ.

Το ισόγειο θα περιλαμβάνει μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, δύο WC κοινού, ένα WC ΑμεΑ, χώρο κουζίνας-κυλικείου και χώρο κλιμακοστασίου. Ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει το γραφείο του Προέδρου, ένα χώρο συνεδριάσεων και χώρο κλιμακοστασίου.

Προβλέπεται μία είσοδος επί της οδού Αθηνών και περιμετρικά του οικοπέδου θα αναπτυχθούν μικρά και μεγάλα παρτέρια πρασίνου, στα οποία θα τοποθετηθεί υψηλή και πυκνή φύτευση.

Προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπών υλικών γραφείων – εκπαιδευτικού υλικού. Εγκρίθηκαν η διενέργεια σχετικού διαγωνισμού και η κατάρτιση των όρων της διακήρυξης, για προμήθεια προϋπολογισμού 74.399,80 ευρώ με το ΦΠΑ.

spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ντέρμπι με τον Δίωνα Κυπαρισσίας στην πρεμιέρα για τον ΑΣΠΕΤ Τρίπολης

Ο ΑΣΠΕΤ Τρίπολης υποδέχεται την Κυριακή 1/11/2026 τον Δίωνα Κυπαρισσίας, στο ντέρμπι της πρεμιέρας της τοπικής κατηγορίας γυναικών, με τον αγώνα να αρχίζει στις 19:00.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και κροτίδες στην Κόρινθο – Σύλληψη 23χρονης για υπόθεση απάτης στη Μεσσηνία

Στην Κόρινθο συνελήφθησαν δύο άτομα για μικροποσότητες κάνναβης, ενώ στην Καλαμάτα οι συλλήψεις αφορούσαν απάτη, κλοπή κινητού και αφαίρεση πατινιού από ανήλικο.
00:08:19

Ηλεκτρικά ποδήλατα: Μια εναλλακτική πρόταση για τις καθημερινές μετακινήσεις

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν έδαφος στην Τρίπολη – Επιδοτήσεις και οικονομικά οφέλη ενισχύουν το ενδιαφέρον των πολιτών Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την προτίμηση των πολιτών στην Τρίπολη, αποτελώντας μια σύγχρονη, οικονομική και…

Προς ολοκλήρωση η αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου Κρανιδίου Πορτοχελίου και Κρανιδίου Ερμιόνης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τη συντήρηση, τη βελτίωση και την αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου, δίνοντας έμφαση στην οδική ασφάλεια και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, ολοκληρώνεται το έργο «Συντήρηση – Αποκατάσταση τμημάτων επαρχιακών οδών Νο 4 (Κρανίδι – Πορτοχέλι) και Νο 9 (Κρανίδι – Ερμιόνη)», συνολικού προϋπολογισμού