Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γιορτή Αγκινάρας στην Τοπική Κοινότητα Μικρομάνης

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε, για πολλοστή φορά, η Γιορτή Αγκινάρας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2018, στην Τοπική Κοινότητα Μικρομάνης, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε, για πολλοστή φορά, η Γιορτή Αγκινάρας, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου 2018, στην Τοπική Κοινότητα Μικρομάνης, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Οι γυναίκες της Μικρομάνης, με τη μαγειρική τους δεινότητα και εφευρετικότητα, ανέδειξαν το κατεξοχήν προϊόν της περιοχής τους, παρασκευάζοντας εδέσματα με διάφορους τρόπους:

• αγκινάρες στολισμένες, τηγανιτές με σκορδαλιά φτιαγμένη από πατάτα και αγκινάρα
• αγκινάρες με κιμά και μπεσαμέλ (σαν το μουσακά)
• αγκινάρες παπουτσάκια και
• αγκινάρες με λουκάνικα, ντομάτα, πιπεριές και αυγά, που – όπως ήταν φυσικό – έγιναν ανάρπαστες.

Μαγειρεύτηκαν πάνω από 9.000 κεφάλια αγκινάρας, τα οποία οι καλλιεργητές της Μικρομάνης είχαν κρατήσει από την περίοδο της σοδειάς (φέτος: μέσα Μαΐου).

Ο Δήμαρχος, σε χαιρετισμό του, ανέφερε τα ακόλουθα: «Θέλω να εκφράσω μέσα από την καρδιά μου τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Πρόεδρο, στον Πολιτιστικό Σύλλογο, στις δεκάδες των γυναικών της Μικρομάνης, οι οποίες οργανώνουν κάθε χρόνο τη μεγαλύτερη αγροτική γιορτή στο Δήμο Καλαμάτας.

Εμείς έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε το έργο, το οποίο κάνετε. Έχει διάσταση πολιτιστική, συνδέεται με την παράδοση, με την προβολή ενός προϊόντος, της αγκινάρας, που είναι γνωστές οι θεραπευτικές της ιδιότητες.
Θέλω να υποσχεθώ ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Γιορτή της Αγκινάρας να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να έχετε τις οικονομικές δυνατότητες, ως Πολιτιστικός Σύλλογος, να οργανώνετε κάθε χρόνο μία μεγάλη γιορτή, που θα λάβει πανελλήνια διάσταση»

Η Γιορτή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Μικρομάνης και όσοι παρευρέθησαν, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική από ορχήστρα.

giorti aginaras e

giorti aginaras mikromani

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τέμπη: Πρόταση για παραπομπή Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Μητρουλιάς εισηγείται προς το δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο,

Πάνω από 13.5 εκατ. ευρώ στην τοπική οικονομία και την καινοτομία από το ΕΠ «Δυτική Ελλάδα 2021-2027»

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη , η απόφαση έγκρισης 49 αποτελεσμάτων αξιολόγησης

Στη Βουλή ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός για την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας

Τις θέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέπτυξε στη Βουλή των Ελλήνων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για το σχέδιο νόμου που αφορά την κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος