Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκαν, μαθήτριες και μαθητές από το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Hangzhou στην Κίνα

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο 23 μαθήτριες και μαθητές, καθώς και 3 καθηγήτριες από το 7ο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Hangzhou, μιας μεγαλούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2 ωρών από τη Σαγκάη της Κίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο 23 μαθήτριες και μαθητές, καθώς και 3 καθηγήτριες από το 7ο Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Hangzhou, μιας μεγαλούπολης που βρίσκεται σε απόσταση 2 ωρών από τη Σαγκάη της Κίνας.

Οι μαθητές και οι καθηγητές τους πραγματοποιούν εκπαιδευτική εκδρομή στην Καλαμάτα και συνοδεύονταν από το διοργανωτή εκπαιδευτικών εκδρομών Δημήτρη Παπαδημητρίου, Έλληνα διερμηνέα της κινεζικής και Κινέζα γνώστρια της ελληνικής.

Στην Καλαμάτα προβλέπεται παραμονή 3 ημέρων. Ήδη επισκέφθηκαν την αρχαία Ολυμπία και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ενώ αύριο θα περιηγηθούν την αρχαία Μεσσήνη και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τις «Θεσμοφοριάζουσες» στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.
Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε τους επισκέπτες από την Κίνα, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα έχει αδελφοποιηθεί με τη Σι’αν και πως το Νοέμβριο θα επισκεφθεί τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα ο Δήμαρχος της κινεζικής αδελφής πόλης, αναφορικά με την οποία η Καλαμάτα προσδοκά βαθύτερη συνεργασία.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως η Καλαμάτα είναι μία πόλη με χιλιάδες χρόνια ιστορίας και κοντά της βρίσκονται σπουδαίοι ιστορικοί τόποι, όπως η αρχαία Ολυμπία, ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα, η αρχαία Μεσσήνη, ο Μυστράς και η αρχαία Σπάρτη. Ο Π. Νίκας επεσήμανε πως οι Έλληνες σέβονται και αγαπούν την Κίνα, που είναι μια χώρα η οποία επίσης έχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και στην οποία αναπτύχθηκε σπουδαίος πολιτισμός.
Από την Καλαμάτα ξεκίνησε η Επανάσταση του 1821, για την απελευθέρωση από τους Τούρκους, όπως ανέφερε στους επισκέπτες από την Κίνα ο Δήμαρχος, στους οποίους προσέφερε αντίγραφο της Προειδοποιήσεως της Μεσσηνιακής Γερουσίας προς τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς.
Τους ενημέρωσε, επίσης, για τη σημερινή κατάσταση της Καλαμάτας, τονίζοντας πως η κατεύθυνση της περιοχής είναι τουριστική, ενώ παράγονται σπουδαία αγροδιατροφικά προϊόντα όπως οι ελιές Καλαμάτας και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.
Επεσήμανε, ακόμη, ότι στην Καλαμάτα πραγματοποιούνται μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού κάθε χρόνο και ανά δύο έτη ο Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών, στις οποίες – αντιστοίχως – έχουν λάβει μέρος Κινέζοι καλλιτέχνες και χορωδίες από την Κίνα.
Ο Δήμαρχος απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών. Χαρακτηριστική ήταν η ερώτηση ενός μαθητή για το «αν αρέσει στους Έλληνες το ελαιόλαδο», που επιβεβαιώνει ότι αυτό αποτελεί …εξωτική γεύση για τους Κινέζους. Ο Δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το ελαιόλαδο είναι πολιτισμός, υγεία, η βάση της μεσογειακής δίαιτας και πάντοτε υπήρξε συνδεδεμένο με τη θρησκεία των Ελλήνων, και την αρχαία και τη χριστιανική. Είπε δε χαρακτηριστικά: «Θα ζήσετε πολλά χρόνια παραπάνω εάν τρώτε ελαιόλαδο».
Ο Π. Νίκας προέτρεψε τα παιδιά να διαλέξουν το επάγγελμα που τα συγκινεί και τους ευχήθηκε να είναι ευτυχισμένα στη ζωή τους.
Σε καθέναν από τους επισκέπτες προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα και άλλα αναμνηστικά, ενώ ο Δήμαρχος έλαβε ως δώρο παραδοσιακά κινέζικα αντικείμενα.

DSCN0331_Medium.JPG

spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εορτασμός του Προφήτου Ηλιού στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Επιφάνιος χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στο Ιερό Εξωκλήσιο του εορταζομένου Προφήτου, του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρίπολης, συμπαραστατούμενος από Ιερείς. Το θείο λόγο κήρυξε

Κάλεσμα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την αποκατάσταση της Ε.Ο. 74

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους συλλόγους-μέλη της, τους Αρκάδες όπου κι αν βρίσκονται, καθώς και προς τους φίλους της Αρκαδίας και της Ηλείας, να ενώσουμε τη φωνή μας για την άμεση αποκατάσταση του Εθνικού Οδικού Δικτύ

Κόρινθος: Νέα εμφάνιση καρχαρία στις Κεχριές μέσα σε λίγες ημέρες

Νέα εμφάνιση καρχαρία καταγράφηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κεχριών Κορινθίας, λίγες ημέρες μετά το προηγούμενο περιστατικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το θαλάσσιο ζώο εντοπίστηκε να κινείται κοντά στην ακτή

Ακυρώνεται η ξενάγηση της Εβδομάδας Ομογενών στη Σπάρτη

Ο Δήμος Σπάρτης και ο Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «ο Λεωνίδας» θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι η ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους της Σπάρτης, η οποία είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Ιουλίου